Vinanmeldelser

 

Navne   Kalender   Stamtræ   Fotos   Nyheder   Forside

 

 

  Madmagasinet... madopskrifter og gastronomiske tips til almanakkens familiemedlemmer.

Hit Counter

 

arla.dk/opskrifter/Karolines Kogebøger

www.femina.dk

www.gastro.dk/opskrifter

wwww.idadavidsen.dk

www.magasinetmad.dk

www.italienskmad.com

www.japanskmad.dk

madopskrift.com

www.maduniverset.dk/madopskrifter

www.madogbolig.dk/Opskrifter

www.soendag.dk/Mad/Sund mad/Orientalsk_pasta

www.cancer.dk/Opskrifter

krydderier

www.e-deli.dk KRYDDERIER

www.tapasonline.dk
 

 

 

 

Links til flere opskrifter

 

 


 

Rabarber i Grenadine
Rabarber skæres i 4 cm. lange stykker, stykkerne deles på langs i meget tynde flager.
Grenadine (kan købes hos vinhandlere og i Supermarkeder) opvarmes til kogepunktet, og overhældes rabarberflagerne.
Rabarberne skal ikke koges med.
Lad det afkøle langsomt.
Når de er afkølet opbevares de i køleskabet i lagen, de er klar til brug men bliver bedre efter et døgn.
Lad dem blive i lagen til de er brugt.
Gem lagen i køleskabet når rabarberne er brugt, eller drik den, den smager herligt, men kan bruges igen evt. tilsat lidt sukker eller lidt ny Grenadine.
Rabarberne er velegnet til kødretter, men er bestemt også gode sammen med et par kugler flødeis.

Og her er Kammas opskrift på rabarberpickles.
250 g rensede rabarber
10 g friske mynteblade
2 spsk. friskpresset citronsaft

Sursød lage:
200 g lyst rørsukker
2 dl æbleeddike
20 g havsalt
Brede strimler af skal af ½ citron
Strejf af chiliflager

Skær rabarber i tynde skiver, Kom på skift rabarber og mynteblade ned i rent syltetøjsglas. Hæld citronsaften over.
Bring alle ingredienserne til lagen i kog og lade det koge, indtil sukkeret er opløst.
Hæld den kogende lage hen over rabarberne. Pres dem lidt ned med hjælp af en ske( brug ikke fingeren), så væsken dækker alt.

Lad picklesen stå et par dage, inden den nydes. Den holder nemt et ½ år, hvis den opbevares i køleskab.


Den er mega god til lam.

Rugbrødschips
Køb et stort rugbrød fra Restaurant Gilleleje Havn (Kan købes i visse SuperBest supermarkeder på Sjælland for kr. 55,00) spis så meget du kan medens det er friskt uden at komme det i køleskabet. Holder sig godt i optil en uge, herefter kommer du resten i køleskabet, så det bliver fast og let at skære i supertynde skiver, del det evt. på langs så skiverne bliver halve.
Læg bagepapir på en bagepladen og læg dem side om side på pladen.
Pensel dem let med raps- eller olivenolie og drys groft over dem.
Anbring pladen i en forvarmet ovn på 200 gr. i 5 min. og sluk for ovnen.
Lad dem blive stående i ovnen i mindst en time, gerne længere.
Så har du verdens bedste og sikkert sunde chips, som bestemt ikke er til
at "Kim-se" af.
En lækkerbisken med lidt Gorgonzola og lidt æblemarmelade.
Velbekomme!
 

Jordbær med peber
Del jordbærrene i to dele og vend dem i en skål med balsamico eddike rørt med sukker, lad dem stå lidt og trække og vend dem igen før de serveres, kværn peber over dem ved serveringen.

Julerødkål
1 Rødkål
2 stjerne anis
2-3 nelliker
1 ½ cm frisk ingefær
2 stænger hel kanel
½ l Ribssaft
1 dl balsamico eddike (½ balsamico & ½ Rødvins eddike)
Revet appelsinskal og saften af 2 appelsiner
2 spiseskefulde ribsgele
3-4 spiseskefulde honning
2-3 dl rødvin
100 gr. rørsukker

Fremgangsmåde:
Rødkålen deles i 4 stykker og stokken, som sidder nederst skæres væk på alle 4 og så snittes kålen i ca. 3 mm tynde lameller. Alt imens, at man snitter kålen, tages en stor gryde og stilles over på komfuret, og der skrues helt op. Alle ingredienser kommes i, og når det koger kommes rødkålen i. Lad den så stå og koge i ca. 45 min. til en time. Husk at røre rundt. Kålen tages op og afkøles. Der skal være en del lage tilbage, da kålen skal ligge og trække i det et par dage. Når den skal bruges, så er det bare at varme den op og smage den til med lidt salt op peber

 


Rødkål
25 g smør
4 spsk ribsgelé
2 tsk balsamicoeddike
¼ tsk allehånde
1 tsk groft salt
500 g fintsnittet rødkål

Bring smør, gele, eddike, allehånde og salt i kog i en stor gryde. Tilsæt rødkålen og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Tag låget af gryden og kog ved kraftig varme og under omrøring ca. 3 min. eller til væden er fordampet. Smag rødkålen til.

Variation - rødkål med æbler: Tilsæt 2 rødløg i tynde både, 3 uskrællede coxorange æbler i tern og ½ tsk groft salt efter ca. 13 min. kogetid.

Variation - rødkål fra glas: Lad 500 g rødkål fra glas dryppe af i en sigte. Kog imens en lage af 25 g smør, 4 spsk ribsgele, 2 tsk balsamicoeddike og ¼ tsk stødt allehånde. Lad lagen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min. Tilsæt den afdryppede rødkål og kog den ved kraftig varme og under omrøring ca. 1 min. eller til væden er fordampet. Smag rødkålen til.

Kilde: Karolines Køkken

Julerødkål
http://www.gastro.dk/blog/per-hallundbak/per-hallundbaks-julerodkal-med-figner-og-able/

Græskarsuppe med ristede græskarkærner
1 kg græskar (Hokaido)
1 gulerod
1 løg
1 fed hvidløg
1 rød chili
1 buket frisk timian (bindes)
1 spsk. rapsolie
havsalt
friskkværnet sort peber
1,2 l grønsagsbouillon
2 appelsiner (uden overfladebehandling)
2 tsk. friskrevet ingefær

Topping: ristede græskarkerner
Tilbehør: ristet rugbrød

Del græskaret, fjern kernerne med en ske, skær skrællen af.
Skær kødet i tern og kom dem i en gryde, sammen med en gulerod i tern og fint hakker hvidløg.
Fjern kernerne fra den røde chili og bind en buket frisk timian kom dem i gryden sammen med olie og 1 spsk. havsalt.
Hæld kogende bouillon over, og lad det koge i 15 min.
Riv appelsinskal og ingefær, og pres saften af appelsinerne i gryden.
Tag timian op og blend suppen og smag den til med salt og peber
.

Flere varianter af græskarsuppe bla. denne fra Karolines Køkken:

arla.dk/opskrifter/Chilikrydret-hokaidosuppe-med-ost/

Bagte Portobello svampe
4-6 Portobello svampe
1 lille løg
2 fed hvidløg
frisk Ingefær efter behag
frisk basilikum
1 stor tomat eller nogle små cherrytomater
strimlet cheddar ost
salt og peber
rapsolie

Børst svampene for jord og snavs, fjern stokkene og hak dem groft.
Hvidløg og ingefær hakkes fint, tomater og løg hakkes groft.
Rist svampene let på toppen i rapsolie, på en meget varm pande.
Læg de ristede svampene med lamelsiden op i et ildfast fad.
Kom lidt rapsolie på den varme pande og rist let, ingefær, hvidløg, løg og de hakkede stokke, tomaterne ristes med til sidst.
Fordel det på hver enkelt svamp i fadet, klip lidt frisk basilikum hen over og krydder med salt og peber og top med den strimlede cheddar ost, bag det hele i en forvarmet ovn på 200gr. i ca. 15 min.

Flere varianter af opskrifter på Bagte Portobello svampe:

www.isabellas.dk/Mad/Opskrifter

www.retnemt.dk

www.maduniverset.dk/opskrift

Jordskokkesuppe
Jordskokkesuppe krydret med ingefær, hvidløg, æble og bacon og serveret med sprøde cheddarbrød.

Til fire personer.
1 hakket løg
1 tsk. olivenolie
1 tsk. Karry
1 lille, udkernet æble i små tern
1-2 cm friskhakket ingefær
1-2 fed finthakket hvidløg
3 skiver backbacon i strimler (jeg bruger alm. bacon hvis jeg ikke kan finde det)
700 g jordskokker i mindre stykker
6 dl grøntbouillon
1 dl minimælk
salt, peber
persille (det bruger jeg ikke)

Ostebrød med cheddar:
4 lange stykker baguette
25 g revet cheddarost
lidt frisk timian (jeg har også brugt tørret der var ok)

Sautér løget i olivenolien sammen med karry.
Bland æble, ingefær, hvidløg og bacon ved og sauté i yderligere nogle minutter,
Før jordskokkerne kommes ved.
Svits det hele kort, hæld bouillon og mælk i gryden og lad det snurre, til Jordskokkerne er møre.
Blend og smag suppen til med yderligere krydderier.
Drys baguetteskiverne med ost og timian og bag dem i ovnen ved 225 grader, til osten er gylden og smeltet.

God appetit!

 

Vinmagasinet/Anbefalinger