Til eftertanke 2011! ...tidligere indlæg
31-12-11
Det er en
stille dag i en lille græsk landsby. Regnen slår ned, og gaderne ligger øde hen.
Tiderne er hårde
, alle er i gæld, og alle lever på kredit.
denne særlige dag kom en rig tysk turist kører gennem landsbyen, stopper ved det lokale hotel, og lægger en € 100 seddel på disken, og fortæller hotelejeren han ønsker at besigtige værelserne ovenpå for at vælge et til at overnatte i.
Ejeren
giver ham nogle nøgler, og så snart den besøgende er gået ovenpå, griber hotelejeren
100 sedlen og løber ind ved siden af ​​at betale sin gæld til slagteren.
Slagteren
tager 100 sedlen og løber ned ad gaden for at tilbagebetale sin gæld for grisen til landmanden.
Landmanden
tager 100 sedlen og styrter af sted og betaler sin regning hos leverandøren af foder og brændstof.
Ejeren af foderstoffirmaet tager de € 100 og iler med at betale sin drinks regningen tavernaen.
Kroværten
giver sedlen til den lokale prostituerede der sidder og drikke i baren, det havde også været hårde tider for hende der havde ydet ham "tjenester" på kredit.
Luderen styrter
af sted til hotellet og betaler sin værelses regning til hotellet ejer med de € 100.
Hotellets
ejer lægger 100 sedlen tilbage på disken, så den tyske turist ikke får mistanke om noget.
I det samme kommer turisten ned
ad trappen, snapper de € 100 og siger, at værelserne ikke er tilfredsstillende, stopper pengene i lommer, og forlader byen.
Ingen
har produceret noget.
Ingen
tjente noget.
Men hele landsbyen er nu ude af gæld og ser på fremtiden med en masse optimisme.
Og det
, mine damer og herrer, det er sådan redningspakken
virker.

15-11-11
Hvad er bedre end dufte eller lyde/musik til at få minderne frem.
Som da tonerne fra Rod Stewarts hæse stemme her til formiddag bringer mig tilbage til min barndom. Mange søndage har jeg med min far og brødre stået på Odense Stadion og set de lokale helte fra OB og B1909. I pausen spillede man Waltzing Matilda om og om igen, for de havde vist nok kun den samme plade, hvilket fik mig til at hade den melodi, og især når vi skulle se to kampe, så kunne man få lov til at høre den mange gange. Det skal retfærdigvis siges, at det ikke var Rod Stewart der sang den dengang. Og tro mig da jeg hørte den, syntes jeg faktisk at den var udmærket, men sådan er der så meget man har skiftet mening om, som man som barn ikke var begejstret for. Måske har man med tiden oplevet det der var værre, som fx Peter Sommers ”Vest for Valby Bakke” og Marie Kays ”Mormor”, så er den gamle hade sang blevet til sød musik.

Prøv selv og hør den klik her!

11-10-11
At love er herligt, at holde besværligt.
Ja det er der mange i disse dage der kan nikke genkendende til. Men er vi danskere så dumme at vi hopper på alt hvad der bliver lovet og efterfølgende finder os i, at det ikke bliver til noget. Ja der er noget der peger i den retning. Nu kommer det ikke som en nyhed, at vi har fået en ny regering som havde stillet i udsigt at meget skulle være anderledes. Men inden de overhovedet var flyttet ind på Borgen, var de allerede flygtet fra det meste af det de havde lovet og efter at de har sat sig på minister taburetterne er der kommet mere til. Men er deres vælgere skuffet over at blive snydt? En undersøgelse efter valget har vist, at dem der har stemt på den røde blok ville gøre det igen hvis der var valg. Ja det siger unægtelig noget om hvor meget man lægger vægt på ærlighed. Mon de samme ville finde sig i, at blive lovet en lønforhøjelse af deres arbejdsgiver, og så få at vide at det kan de godt glemme når det bliver aktuelt? Og hvad mon fagforeningerne ville sige, hvis en overenskomstaftale ikke blev til noget? Det må da undre det arbejdende folk, der har måtte punge ud med millioner til helsideannoncer, fra deres fagforening der tordnede imod alt hvad den tidligere regering har gjort, for så at finde sig i, at det meste fortsætter som det hidtil. Man kan vel med rette sige at ordet ”dyrekøbt” ikke er helt forkert at anvende om den smule de har fået for millionerne og en større regning er efter planen i vente. Men så er det måske en trøst at de fleste planer ikke hidtil ser ud til at blive til noget. Det må bestemt være svært for oppositionen ikke at glæde sig, og at tænke på ordsproget: Egen succes er dejlig, men andres ulykke er ikke at foragte.

03-10-11
En Kirkeminister der har tænkt at melde sig ud af folkekirken. En Udenrigsminister der har rejst rundt i Mellemøsten og sagt undskyld for at vi har ytringsfrihed. En statsminister der leaser bil i Tyskland for at spare i skat. Ikke at forglemme en Erhvervsminister der som formand for kommunisterne roste den sidste Østtyske præsident Erich Honecker for hans måde at holde befolkningen inden for muren på. Ja der er nok at tage fat på for den nye regering, hvis de vil fortsætte den kurs.

30-09-11
En kvinde i en rød varmluftballon indså, hun var faret vild. Hun reducerede højden og så en mand på jorden. Hun gik lidt længere ned og råbte til manden:
”Undskyld, kan du hjælpe mig? Jeg har aftalt et møde med en veninde for en time siden, men jeg ved ikke, hvor jeg befinder mig!” Manden svarede:
”Du befinder dig i en rød varmluftballon ca. 30 fod over havet på 55º41´47” nordlig bredde og 10º12´47” vestlig længde.”
”Du må være tekniker.” sagde kvinden.
”Det er jeg,” svarede manden, ”men hvordan vidste du det?”
”Tja,” sagde kvinden, ”alt, hvad du har sagt, er teknisk korrekt, men jeg har ikke nogen anelse om, hvad jeg skal bruge oplysningerne til. Faktum er, at jeg stadig ikke ved, hvor jeg er. Det eneste, jeg har fået ud af din hjælp, er, at jeg er endnu mere forsinket.”
Manden på jorden svarede:
”Du må være socialdemokrat.” ”Det er jeg,” svarede kvinden, ”men hvordan kunne du vide det?” ”Det er enkelt. Du ved ikke, hvor du er, eller hvor du skal hen. Du er kommet op ved hjælp af varm luft. Du har indgået en aftale, som du ikke er i stand til at holde, og du forventer, at folk under dig skal løse dit problem. Faktum er, at du befinder dig i samme situation, som du gjorde, før du traf mig, men nu er det pludselig min fejl!”

26-09-11
O ve, o ve, hvor ku’ det ske,
at dem der før har stemt på C.
Partiet rent forsager,
og stemmer nu Vestager.

Barfod går hvis rundt og sukker,
det er lige før vi lukker.
Får man stemmer er man på,
uden dem så må man gå.

Den flirt med R blev vist for dyr,
med ti mandater over styr.
For fejlen han må bøde,
de er nu hos de røde.

01-07-11
Buskørsel i hovedstaden er det nærmeste man kan komme en by i Rusland. Jeg tør næsten udlove en dusør til det familiemedlem der kan finde ud af Zonetaksterne. Hvad det er for et geni der har fundet ud af at det skal koste et antal zoner at køre fra A – B, men at det ikke skal koste det samme antal at køre fra B – A, det skal man vist nok have gået flere år i skole en de fleste, for at kunne fatte. Og at 3 zoner skal koste 36 kr. er just ikke lige det der driver bilisterne over til den offentlige trafik. Når en tur fra Dyssegård til Virum og retur skal koste 72 kr. så er det ikke den luksus man tillader sig hver dag. I Rom koster i timebillet 1 Euro = 7,50 kr. hvad der får trafikselskaberne i Kbh. til at mene at det er den rigtige pris de har fundet frem til kan godt undre. Hvis det er deres omkostninger der ligger til grund for den kalkule, så har de måske taget ved lærer af den lille privatbane i det vestjyske, der ligesom BSBFirst var kommet ud med et underskud. De havde regnet ud at det havde kostet dem 100 kr. pr. passager de havde transporteret. Så nu havde de besluttet, at for at få underskuddet ned, så ville de ikke have så mange passagerer med længere. Og en ting kan trafikselskaberne i Kbh. være sikker på, og det er at jeg ikke vil belaste deres regnskab i negativ retning ved at køre i bus til de underpriser.

23-06-11
Man kan sandelig godt mærke at vi er kommet ind i sommertiden.
Politikerne kappes i pressen om at komme til orde. Især de kendte som vi næsten havde glemt eksisterede, som Britta Caroc Schall Holberg. Der forståeligt nok er lidt beklemt over ikke at være så meget i vælten som tidligere. Når man ser på hendes biografi fra 1964-2010, så må hun modsat de fleste have haft et døgn med mere end 24 timer. Klik her
http://www.brittaholberg.dk/biografi.htm og se hvad den travle dame før har kunnet overkomme, uden at vi rigtig var klar over hvor meget hun ”ofrede” sig for os.

Og hvad med Jens Rohde, som har et slogan der hedder: Fordi Danmark skal høres i Europa. Men som i tide og utide blander sig i den hjemlige politik, uden vi rigtig er klar over hvor hårdt han kæmper for fædrelandet i Bruxelles. På hans hjemmeside får man skam et tydeligt billede af hvad der ligger ham meget på sinde. Klik her
http://www.jensrohde.eu/ og se hvor ”dygtig” han er.

Sidst men ikke mindst er det vel nok ”godt” at Birthe Rønn Hornbech igen har fået mæglet tilbage, og igen bruger sin energi på at kritiserer sine egne og deres støtter. Så er det ligesom vi kender hende igen, altid i konfrontation med andre, og fremme med den pegefinger, som hun ikke så tit stak i vejret for at få lov til at svare på spørgsmål da hun var minister. Men vi havde da næsten lykkelig glemt hende.

01-06-11
Hvis du vil se en by på vrangen, så har du nu en glimrende chance hvis du besøger København. Her har man som sædvanlig i turistsæsonen gravet gader og pladser op, så man føler sig hensat til en tid hvor man skelnede i mellem indenfor og udenfor voldene. Der er dog den forskel, at nu ligger voldene over hele byen. Og for at hindrer bilisterne i at invaderer byen med disse moderne transportmidler har man samtidig igangsat vejarbejder på alle byens indfaldsveje. Så i den kommende uge vil Overborgmester Frank Jensen drage til Brasilien for at fortælle andre borgmestre om den store succes man har i København med at skabe en grønnere by. Pt. er det eneste grønne man kan få øje på i byen dog de irgrønne tage, som man kan skimte henover jorddyngerne, samt de bilisters hoveder som er grønne i arrigskab af at holde i kø i timevis på vej ind i byen, blot for at få lov til at ryste op med en klækkelig P-afgift, hvis man er så heldig at finde en plads som ikke er gravet op. Jo her er skam en eksportvare som Frank Jensen må ud i verden og sælge, for sådanne tåbeligheder er der bestemt ikke andre ved deres fulde fem der kan finde på. Pt. er det eneste transportmiddel der er velkommen i byen cykler.

04-05-11
Nogle af dem der altid stiller op med en løftet pegefinger, har selvfølgelig også været på banen, i forbindelse med den festrus som udspillede sig med budskabet om, at terrorist nr. 1 i verden var blevet likvideret. Nu er det jo altid let at tilgive når man ikke selv har mistet. Men at man ikke har lov til at glæde sig over, at en massemorder får sin fortjente straf, er hvis nok at forlange lige lovlig meget tilgivelse for sine ugerninger. Den der ikke har forståelse for Amerikanernes glæde og ret til at vise den i sådan en situation, må være gjort af et specielt humanistisk stof, som de gerne må beholde for sig selv.

23-04-11
Jordan har anlagt en blasfemi sag mod Kurt Westergaard, nok for at aflede opmærksomheden på landes udemokratiske styre, så det ikke kommer i samme problem som Libyen. Ja man må jo tage de trusler der er størst først, og sådan en trussel fra en gammel bladtegner kan man ikke sidde overhørig.
Og hvis man kan ophidse befolkningen mod en så stor fjende som Kurt Westergaard, så er de beskæftiget med det. Og det er jo svært at kæmpe på to fronter på en gang.
Nej i krig og kærlighed kendes ingen grænser, det skulle da lige være grænsen til dumhed. Men dem der hopper med på den galej har da for længst overskredet den grænse. Jordan truer med at afbryde de diplomatiske forbindelse med Danmark. Hvor ville det dog være ærgerligt, Så går kongen Abdullah II jo glip af Elefantordnen.

10-04-11
Se ”Digterpræsten Møllehave”
gik en tur på D’Angleterre,
skønt Antabus han altid tog
så lod han for engang skyld være.

Han spiste pænt sin mad
og sammen med en ven han også drak,
så skete det, at de med dem
ved siden af kom godt i snak.

Men sådan noget gør man ej
når man er gæst på D’Angleterre,
så servitricen hun blev sur
og sagde: ”Ka’ I så la’ være”.

Men ”Digterpræsten Møllehave”,
han sagde: ”Gu’ vil vi da ej”,
hvorfor sku’ vi dog tie stille
på grund af sådan et kvaj.

Men denne servitrice var
en rigtig lille hidsigprop
og før de så sig om
så toppede politiet talrigt op.

Så ”Digterpræsten Møllehave”
og hans ven fik håndjern på,
og de blev slæbt på gaden,
selv om de sagtens selv kunne gå.

Så blev ”Digterpræsten Møllehave
og hans ven sku’ gale,
og sagde, at de syntes
politiet de var for brutale.

Men det sku’ de hvis ej ha’ sagt,
for nu blev politiet knotten,
og for at føje speg til spot
så endte de nu i kachotten.

Der sad de hele natten lang
foruden mad og bægerklang,
mon ikke Møllehave ta’r
sin Antabus en anden gang.

Fra politiet lyder der kun
lutter gamle kendte toner.
Vi gør kun hvad vi må
mod den salgs voldelige personer.

3-4-11
Hvorfor trykker man ikke Koranen på brandsikkert papir?
Så slipper vi for at en enkelt tåbe kan sætte brand i den halve verden med en enkelt Koran.
Men man kan jo godt undres over, at i USA hvor der er en advarsel på alt, at der ikke står en advarsel i Koranerne om, at hvis de brændes, kan det sætte fut i Afghanistan.

12-3-11
Har lige mødt en tildækket kvinde med et regnslag over. Så jeg kom til at tænke på om man i sådan et tilfælde kunne bruge ordet "Dobbeltdækker"?
Fordi her er jo i ordets bogstavelige forstand tale om en person der har dækket sig dobbelt til.
 

6-3-2011
Pirateri er åbenbart en god forretning, måske skulle vi indfører "Øresundstolden" igen og kapre de skibe der vil igennem Storebælt. Skibene kunne så lægges i forlængelse mellem Fyn og Als, så fik Danfoss deres bro og den skrantende danske økonomi ville få det bedre.

1-3-2011
At et stykke rav der er udskåret så det ligner en bjørn, som et barn i første klasse kunne lave bedre, pludselig skulle være 4000 år gammel, blot fordi den bliver sendt til Nationalmuseet i en gammel tændstikæske, der er dateret til 1928, indpakket i et håndskrevet papir, kan godt give stof til eftertanke om de andre effekter som Nationalmuseet huser, nu også er så gamle som de siger. Men onde tunger vil vide, at det smørrebrød man kan købe på museet efter sigende til gengæld skulle være en del ældre en de siger.

6-2-2011
Taknemmelighed er for de unge der har fået et ungdomshus efter at de har raseret København i længere tid, at sætte ild i gaderne og kaste med sten og Molotovcocktails mod politiet i sympati med nogle utilpassede unger der har samme synspunkt i Berlin. Men hvordan skulle de opføre sig anderledes når de får hvad de ønsker når bare de terroriserer længe nok. Men hvornår er nok, nok som visse politikere har for vane at sige?

4-2-2011
Mon Hosni Mubarak har gravet sin egen grav, for han har vist nok ikke nået at få bygget en Pyramide på de 30 år han har haft mulighed for det. Det kunne nu ellers være interessant at se hvordan man bære sig ad med den slags bygninger, som har været en gåde i mange år.

Et år gik nu igen på hæld,
som det har gjort så tit,
og vi fik sagt et pænt farvel,
så det er vi nu kvit.

Et nyt år er vi startet på.
Hvad mon det os vil bringe?
Derom er meget svært at spå.
Hvad gør de mon på tinge?

Skal Lars og Lene byttes ud,
med Villy og med Helle?
Står efterlønnen nu for skud?
Hvad kan ministre fælde?

Skal undskyld atter bruges tit,
som i det år der svandt?
Går Eurolandene fallit,
mon de en løsning fandt?

Får vi igen en askesky,
som lammer lufttrafikken,
så SAS må sælge sine fly,
og lukke for butikken?

Får vi en ny Stein Bagger sag,
som narrer vores banker?
Skal de ha’ hjælp igen en dag,
hvad har de mon af tanker?

Vil DR atter genbesætte,
en stilling efter Plummer?
Hvad kan de for os berette,
har de mon tomme lommer?

Vil Mortens drenge komme med,
når der skal spilles EM?
Bli’r man i DBU mon ked,
hvis ingen gider se dem?

Ja mangt et spørgsmål trænger på,
og hvem kan gi’ os svaret,
så det er svært for os at spå,
mon ikke tiden klaret.

 

Navne   Kalender   Stamtræ   Fotos   Nyheder   Forside
Tidligere indlæg:
2007/09 - 2010 - 2011 - 2012