Tidligere indlæg:
2007/09 - 2010 - 2011 - 2012

 
  Til eftertanke 2012!
August 2012

Nu skal politiet måske have numre på, efter at statsadvokaten har opgivet at finde nogle betjente der var så uheldige at arresterer en uskyldig flyttemand i stedet for en berygtet terrorist. Nu er alle flyttemænd jo ikke uskyldige engle, men her var de bare uheldige at fange sådan en. Det gør dem jo ikke til nogle store skurke, men deres brøde bestod i at de kørte byen rundt og viste ham frem i håndjern. Noget man i gamle dage gjorde på markedspladserne. Men at politiet ikke rider samme dag som man sadler, er bestemt ikke noget nyt. Sidst statsadvokaten skulle finde en gruppe betjente der havde været så uheldige at komme til at tæve nogle svenske tilskuere i Parken tog det ham 3 år. Og det på trods af at der ligesom i denne sag fandtes gode billeder af dem. Det er måske ikke den bedste løsning at det er politietaten der skal finde sig selv, man kan da se at det er svært at finde ud af hvilket ben man skal stå på. Nu har nogle kloge politikere så trukket et gammelt forslag op af hatten, og foreslået at politifolkene skal have numre på. Så må vi bare håbe at de ikke skal lave dem selv, for så bliver det nok ”Forsvindingsnumre”. Og så må vi også håbe at statsadvokaten ikke er ligeså talblind som når det gælder billeder.

30-04-12

I hovedstaden skal 16 kirker lukkes, men hvad de så skal bruges til er et åbent spørgsmål. Der er flest meninger om hvad man ikke må bruge dem til, fx supermarked. Men er det nu så dårlig en ide? Man kunne endda fristes til at sige, at det ville falde i tråd med nogle af de bønner der gennem tiden er blevet bedt på stedet. ”Giv os i dag vort daglige brød”, hedder det som bekendt og fordi man skal betale ved udgangen, er da heller ikke så fjernt. Det plejer vi at måtte når vi juleaften har besøgt stedet, og det endda uden at få så meget som en klejne. Fordi den åndelige føde bliver erstattet af fast føde, kan vel ikke ødelægge det hele. Der er vel ikke noget blasfemisk i, at man skal have noget at leve af, og som man siger: ”For den rene er alting rent”. Det skal selvfølgelig være et supermarked der har rent mel i posen, hvis der findes sådan et? Præsten kunne sikkert bruges til udskænkning af smagsprøver i vin afdelingen, og så kunne folk få et ord med på vejen. Og udenfor indgangen, kunne ham der plejer at stå med ”Hus forbi” ved supermarkederne, passe udmærket ind. Kirkerne er jo kun en bygning skabt af mennesker, selv om nogle arkitekter har højere tanker om sig selv. Tænk bare på Henning Larsen der lod sig hyre for usselt mammon, af Hr. Møller, til at bygge Operaen, for efterfølgende at svine bygherren til. I Rusland brugte man kirkerne i Sovjettiden til svømmehaller, i dag er de igen i brug som kirker. Man kan jo aldrig vide, det sværeste at spå om er fremtiden, og fordi der har været handlet på stedet vil der nok kunne findes tilgivelse for. Sidst men ikke mindst, så plejer man i denne tid at høre, at i jagten på at findes besparelser er intet helligt.

2-2-2012
Nu har Dansk Landbrug fundet en god fidus. De sælger affald fra slagterierne som ingen her i vores del af verden kunne tænke sig at sætte tænderne i til asiatiske lande som Kina og Singapore. Det drejer sig om ko-muler og klove, grisetæer og -haler, samt fiskehoveder og –haler. Nu gik vi og troede at Dansk Landbrug gerne ville være kendt for kvalitetsprodukter ude i den store verden. Og sådan var det da jeg var ansat i Landbrugsrådets udstillingsafdeling, men der er åbenbart gået inflation i landbrugseksportens kvalitetskrav. Det er beskæmmende for Danmark, og hvem husker ikke alt den ballade, da man i EU havde planer om at tillade Thrombin, så man kunne lime småstykker kød sammen til en hel bøf. Thrombin er et enzym, men nej tak, sagde vi, for der er grænser for hvad vi vil sætte tænderne i. Man har heller ikke lært noget at den lektie vi fik af Rusland efter Sovjetunionens kollaps, hvor man sendte de små fisk som ikke kunne sælges herhjemme, over til de arme sultne russere. Men de kom retur, for selv om de var fattige havde de da selvværd, og ville ikke spises af med det som vi ikke gad spise. Nu prøver vi så igen lykken overfor folk hvis økonomi stormer frem, og som om få år ikke vil rører danske fødevarer med en ildtang, efter at være spist af med en gang affald. Ja det er som at tisse i bukserne når man fryser, det luner i øjeblikket men bliver dobbelt så koldt bagefter.

 

Navne   Kalender   Stamtræ   Fotos   Nyheder   Forside