Tidligere indlæg:
2007/09 - 2010 - 2011 - 2012

 
  Til eftertanke 2013!

 

August 2013
Så kom den ministerrokade,
med en frem og to tilbage.
Hvem skulle komme og hvem skulle gå?
Blev det mon Søvndal eller Holger K?
Nej, desværre, det var en skam,
for det blev Henrik Dam, synd for ham.
Nicolai Wammen syntes sikkert det er ”kanon”,
nu er han forsvarsminister i egen person.
Mette Gjerskov tænker nok, at Helle er led,
tænk at hun kan nænne, at fyre en fed.
Men til Larsen blev der langt om længe plads,
det vil glæde ”vennerne” til Henrik Sass.
Mon Margrethe det hele nu behager?
Altså ikke den Margrethe, men Vestager.

30-06-2013
Nu er det kommet frem at CIA har aflyttet og spioneret mod EU’s kontor i Washington. Hvor farligt skulle EU nu lige være for USA tænker nok de fleste, men tænk lige hvor alvorligt det kunne gå hvis vi havde planer om at kaste alle de krummede agurker ned over landet som så ville, undskyld udtrykket: ”Gå agurk”.

25-06-2013
Hvis man skal på slagtebænken er det mest hygiejnisk at være en gris. På hospitalerne er de nogle rene svin, der gør folk syge på grund af dårlig rengøring. På slagterierne er der så rent at svinene dør som nogle rene svin. 

25-05-2013
Høflighed koster ingen penge, siger man.
Men det er vistnok en sandhed med modifikationer. For mon ikke det er at overdrive, når man fra sin tandlæge modtager en mail med teksten: Glæder mig til at se dig på torsdag den 9. maj. Og når man så tilmed ved at den krone han har tænkt sig at monterer, vil udløse en regning på kr. 6.555,31, så er glæden i dette tilfælde ikke gensidig. Og når man så efter at have lænset sin bankkonto for beløbet, får følgende salut med på vejen: ”Hav en fortsat god dag”, så er det ligesom bægeret er fuldt.  

25-04-2013
Så er skoleferien slut, og de stakkels 9. klasses elever kan komme til eksamen. Selvom man kan undre sig over deres bekymringer, for det må sandelig stå sløjt til med deres lærdom, hvis en måneds skolefravær kan vælte læsset. Hvordan mon det så skal gå fremover, når 9 års skolegang er glemt på 30 dage, det kan godt gi’ sved på panden hos de stakkels forældre. Det var jo kun eksamenslotteriet der var ude af spil for de dovne.

23-04-2013
Hvad går lærerne mon rundt og laver, er de nu mon faldet helt i staver.
Eller kører de mon med klatten, så KL de kryber til patten.
Terper de mon med latin, eller er de helt til grin.
Holder de mon stadig hånd i hånd, for at styrke fællesskabets ånd.
Måske står de for et spejl, mens de danser Gagnam Styl.
Hvor er fantasien blevet a, er det ikke mere af den tilbage.
Er det slut med jubelfesten, med Bondo som æresgæsten.
Der troppede op så kækt og sagde, at lede skolen, sku’ de da.
Tror han selv på denne retorik, eller var det blot en falsk replik.
Ja mangt og meget skal man høre, men ingen ved hvortil det føre.
Mon der er nogen der helt forstår, hvad i helvede der foregår.
Tror lærerne mon på det selv, imens de sætter sig i gæld.
Og hvad nu med de små poder, hvad får de i deres hoveder.
Går de bare rundt derhjemme og gumler på en rugbrødsklemme
Mon ikke alle snart har set, hvad der sker i ”Den Blå Planet”.
Og været i Zoologisk Have, hvad pokker skal de ellers lave.
Hvad mon Regeringen den vil, hvor længe kan de blot se til.
Har de mon lavet et komplot, som lærerne må sluge råt.
Indtil nu det hele hviler, på Hr. Bondo og Hr. Ziegler.

Danmark er faldet i unåde i New Zealand.
Marie Krarup, fra Dansk Folkeparti besøgte for nylig New Zealand sammen med Folketingets forsvarsudvalg, og som led i besøget overværede udvalgets medlemmer en maori-velkomsthilsen.
Det fik efterfølgende Marie Krarup til at skrive i en blog, at hun havde følt sig "som en idiot", og at ritualet bestod af "en halvnøgen mand i bastskørt, der råbte og skreg på maori".

Men hvad kan man forvente sig af et land, der ydre mere har den frækhed at kalder sig ”New Zealand” (Nyt Sjælland) og hvor de halvnøgne Mauriere i bastskørter først kom til i 1280, sådan nogle grønskollinger har bestemt meget at lære endnu.  

Måske skulle vi overveje at byde velkommen ved kommende statsbesøg med en æresgarde af nogle stenalderkæmper med trækøller.
Medens de sang det andet vers i nationalsangen som lyder:
Der sad i fordums tid, de harniskklædte kæmper, udhvilede fra strid, udhvilede fra strid. Så drog de frem til fjenders mén, nu hvile deres bene, bag højens bautasten, bag højens bautasten.
Men nu har Søren Espersen, belært at Muhammed sagen, ilet med en undskyldning.
”Vi synes, det er vigtigt, at når det er en sag, som påkalder sig international interesse både i New Zealand, men også i Storbritannien, så er det noget, vi ikke kan have”, siger Søren Espersen.
Nej tænk hvis vi ikke længere kan få kiwier, det ville jo være katastrofalt. Og tænk hvis den stakkels Marie Krarup skal leve med politibeskyttelse mod halvnøgne Mauriere resten af livet, en næsten ubærlig tanke.
Så godt, at vi har sådan nogle nationale vogtere som Søren Espersen, for ikke at forglemme Pia Olsen fra SF og Enhedslistens Per Clausen, som rigtig har ført sig frem på FB og Twitter. Godt at vide at der er rigtige politikere der træder til når Danmark er i knibe, så kan Holger Danske godt blive siddende og sove videre.


Så her er en opfordring.
Skulle vi ikke fortælle alle de utilfredse hvor meget der er at glæde sig over?

Som fx over alle de smukke postkasser vi har fået til at forskønne de kedelige villaveje med. Og tænk hvis vi var blevet påduttet en bestemt arkitekttegnet model. Nej vi lever vel i et frit land hvor den ene smukke kasse kan få lov til at overgå den anden. Og tænk hvis det var et krav, at de skulle stå lige, hvor ville det dog være kedeligt. For er der noget vi danskere kan, så er det at være kreative. Og bare tanken om at det stakkels postbud kan blive siddende på sin knallert, medens han fræser op og ned af fortovene, gør at man med glæde spæner ud til kassen i sne og slud, flere gange om dagen. Ja den tid er heldigvis forbi hvor postbuddet kom på besøg, og man måtte diske op med kaffe, for at blive af med ham igen.

 

Rigtige Venner, er der en sang som blev sunget af Jodle Birge der hedder.
Her er en historie fra den virkelige verden.
De som har besøgt Ellen på Fredensbo i Særslev, har ikke kunne undgå at høre om eller møde Mary, som hvis man kan sige det om damer i den modne alder, så var de det som man i skolealderen vil kalde for ”Slyngveninder”. Mary var meget omsorgsfuld for Ellen, købte blomster, bolsjer og andre små gaver til hende, når hun var i byen. Hver morgen bankede Mary på Ellens dør og de to fulgtes ad over i centret. Det meste af dagen sad de to og hyggede sig i hinandens selskab. Men med årene blev Ellens stemme svagere og hendes talelyst mindre, men det kompenserede Mary for. Tit og ofte var det den samme historie der blev fortalt igen og igen, men det var der ingen af dem der bemærkede, og i godt selskab flyver tiden. Men alting får en ende og som bekendt sov Ellen ind sidst på året 2012. Fra den dag af styrtede Marys verden sammen, og hun kom sjældnere over i centret, for til sidst helt at blive hjemme, hun sagde hver dag til hjælperne: ”Jeg savner Ellen”. Mary havde mistet livslysten efter at hendes veninde var gået bort, og i denne uge fik hun fred. Der kan man se hvad et godt venskab kan betyde, for der skal ikke herske tvivl om, at de to holdt liv i hinanden. Det kan man kalde ”rigtige venner”, og at begrebet "Venner for livet", kan forekomme, er denne historie et gribende bevis på.

 

I uge 6 kunne man læse i Her & Nu, at Prins Henrik ikke har opgivet tanken om at blive konge.
Så kære Prins Henrik nu har du chancen. En dag om året har alle danskere og indvandrere muligheden for at blive konge i Danmark. Man skal bare slå til en tønde og hvis man er rigtig heldig så bliver man ”Kattekonge”, det smager da lidt af konge.
Og det med at slå, skulle jo ikke være et problem for dig iflg. dine sønner. Så bare gi’ den en på ”Hermelinskåben”, men pas på, man kan også blive ”Kattedronning”, og den titel vil du nok ikke syntes om. 
Nu kan man jo undre sig over, at en franskmand gerne vil være konge, og at han beklager sig til det franske magasin Point De Vue. Mig bekendt huggede man jo hovedet af den franske konge men lod prinsen leve. Så kære Prins Henrik mon ikke du skal være glad for din titel. Du nævner også en kejserinde i Ægypten gjorde sin mand til kejser. Mig bekendt er det ikke nogen af den titel længere i Ægypten.
Men for vores skyld må du da gerne kalde dig” Konge af Amalienborg” eller Kong Caix. Vi har jo andre konger i forvejen, fx. Kong Gulerod, Kong Hans og måske ”Kong Kurs”. 
 


Gæld eller død kapital?
Ved et uheld, eller det man på lægesprog når, man har amputeret et ben i stedet for at fjerne en blindtarm, kalder en utilsigtet hændelse, har man lagt nogle data på nogle afdøde kræftpatienter ud på nettet. En hændelse som selvfølgelig ikke må ske, og som nogle familiemedlemmer er bange for kan medføre identitetstyveri. Og så er det tanken melder sig, hvem der bliver snydt ved den slags. Der er nogle kloge på det område, der påstår at man kan tage lån, og sågar købe bil og andre forbrugsgoder i den pågældendes navn. En ulækker tanke, for hvis nu bedrageren misligholder kontrakterne så kan den afdøde risikerer at komme i ”Ribers”, og så vil det ikke længere være muligt for den afdøde at optage lån på almindeligvis. Ergo må man ud på det grå marked hvor renterne er skyhøje, en skrækkelig tanke. Tænk hvor forfærdeligt det må være, at være død og må leve med at blive gældsat til langt over skorstenen og man ikke har en jordisk chance for at betale. Og som om det ikke er nok, så har det måske ikke været muligt for afdøde at optage lån i levende live, så det må da være skamfuldt, at, som en anden kunstner, så bliver man først noget værd efter at man er død.
Til slut melder sig så et spørgsmål: Hvem er det nu der kan fryde sig over, at der er nogle letsindige udlånere der er blevet snydt, og som ikke får en jordisk krone tilbage, fordi de på et lemfældigt grundlag har givet kredit til skyhøje renter, til en der for længst er gået i sikkerhed for den slags ågerkarle?

Navne   Kalender   Stamtræ   Fotos   Nyheder   Forside