Tidligere indlæg:
2007/09 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013

 
  Til eftertanke 2014 -15!

 

01-06-2015
12 årige tolke er ikke ok!

Men helt ærligt, hvor meget skal/kan man forlange af det danske sundhedsvæsen?
Hvis man kommer her til landet og ikke kan tale sproget, er det så hospitalerne der skal stille med alverdens tolke, i tid og evighed, for at få lov til gratis at behandle dem? Er vi ikke ved at bruge unødigt mange midler på folk, der tilsyneladende ikke har lyst til at deltage i det danske samfund? Selvfølgelig er det ikke i orden at bruge børn som tolke, men det er sikkert ikke hospitalet der har bedt en kvinde om at medbringe sin 12 årige datter som tolk. Og hvad med kvindens mand, hvis hun har sådan en? Men når en 12 årig datter kan tale sproget, så har kvinden også haft tid/mulighed for at lære det, eller i givet fald selv medbringe en tolk for egen regning? Jeg kender en ven der måtte rejse dødssyg hjem fra Spanien, fordi man ikke kunne andet end det lokale sprog på hospitalet. Men vi er jo så flinke her i landet, det er nok derfor at man flygter hertil fra fjerne egne, og gerne betaler menneskesmuglere i dyre domme for at få i hoved og r.., når de først er kommet hertil, uden engang, at gide selv at kunne begå sig sprogligt.

01-04-2015
Hvor er det dog synd for de stakkels
P-vagter i Kbh. som nu skal til at gå med gule jakker, så de ikke længere ligner den politibetjent de går med i maven. Og tænk hvis folk skulle gå hen og tro, at de kun har lov til at sætte små sedler bag vinduesviskerne. Ja man kan næsten få ondt af dem, tænk hvordan det må føles, at blive degraderet til P-vagt.
Nej fornedrelserne vil da heller ingen ende tá, først fratager politiet dem fornøjelsen at udskrive P-afgift til dem der har købt gyldig P-billet, men undladt at sætte P-skiven, og nu at blive udstyret med en "gul" jakke. Og enhver ved jo hvad farven "gul" signalerer. At gå fra Royal Blue til Udsaglsgul, det kan da få enhver stolt P-vagt til at miste selvrespekten. Det må bestemt berettige til besøg hos en krisepsykolog.

03-03-2015
Hvordan står det til med den frihed som vi går at bryster os af, at der hersker her i vores lille smørhul af et land. SAS trumfer sine ansatte ned i løn og op i arbejdstid. DBU dikterer Landsholdets spillere ned i bonus. DR tvinger alle der gerne vil fortsætte med at høre radio til at anskaffe DAB+ radioer. Hvis du vil med tog og bus skal du have et Rejsekort, hvor de selv kan hæve hvad de syntes de har lyst til, på.
Jo ytringsfrihed siger man stadig findes!

15-02-2015
(Dette er skrevet før man kendte gerningsmandens identitet)

Ja så skete det, som vi nok havde frygtet, og ventet, ville ske i Danmark. Selv om det er frygteligt, det der er sket, for dem det er gået ud over, så må vi nok prise os lykkelige for, at det tilsyneladende er en enkelt person, der er gerningsmanden. Og at man fik dræbt ham, er vel heller ikke det værste der i situationen er sket. For at der er visse personer der er udenfor pædagogisk rækkevidde, er der hvis ikke tvivl om. Og tanken om, at gerningsmanden om nogle år igen skulle komme ud og få lov til, at gøre arbejdet færdigt, ville være, at føje spot til skade. Men at han skulle være alene om, at udtænke denne ugerning er nok tvivlsomt. En anden tanke kunne være, at det var den unge mand som tidligere har forsøgt noget lignende, og flygtet til Tyrkiet, for at blive sat på fri fod, af et land som vist ikke kan bryste sig med, at være et retssamfund, og som på noget tidspunkt har sin berettigelse i EU. Men hvor gerningsmanden har sin inspiration fra hersker der hvis ingen tvivl om. Nu skal man jo være varsom med at komme med kritik, og bagklog kan man jo altid være. Men hvis det holder vand, at dem der skulle passe på forsamlingen, alle befandt sig inde i bygningen, så har man nok undervurderet situationen, selvom nogle lamper burde blinke. Og at gerningsmanden kunne få lov til, at gentage ugerningerne ved den jødiske synagoge i Krystalgade, set i lystet af hændelserne i Paris, kan man ligeledes undre sig over, at der ikke var et talstærkt opbud af politifolk i skudsikre uniformer til at passe på 80 konfirmationsgæstet. Vi må nok prise os lykkelige for, at der ikke var flere gerningsmænd på færde som var mere professionelle. Tænk hvilket blodbad det så kunne være endt med, men tragisk for dem der blev ofre og deres familier, samt de sårede politifolk, som bestemt gjorde deres bedste, den ros skal de bestemt have. 

12-12-2014
Er dommerstanden fra vores planet?
Nogle Somaliske pirater kaprer et fransk krydstogtskib, tager gidsler og får 24 millioner i løsepenge. Efterfølgende bliver de fanget af franske elitesoldater og kommer til at sidde 2 dage i et fransk fængsel, før de kom for en dommer. Nu har en menneskeretsdomstol tilkendt dem hhv. 67.000 og 50.000 kr. i erstatning. Sig så ikke at Somalier ikke har forstand på lov og ret, som vel og mærke kun gælder for os andre, som åbenbart er til grin i den del af verden.
Her i landet kan en Marokkaner opfordrer til drab på jøder og Kurt Vestergaard, gang på gang og slippe med en latterlig straf.

25-11-2014
Piv, piv Ole Bornedal, hvor er det synd for dig, at der ikke står 5,5 mill. og klapper i deres små hænder, fordi du har været så venlig at lænse DRs kasse for 173.000.000,00 kr.
At du har brugt 4,5 år på at brygge en historie sammen og du har fået lov til at lave en film på 8 timer til DR, med en titel, som måske er falsk varebetegnelse, kan man ikke klandre dig for. Måske skulle man have brugt Kim Larsen formulering. Så kunne serien have heddet: ”1864/2014 eller cirka deromkring”. Så var forventningerne ikke skruet så højt op. Men hvis man endelig skal klandre nogle, så må det være DR, som har en letsindig omgang med licensmidlerne. Først et Grand Prix til 337 mill. heraf 200 til DR, og sideløbende 1864 produktionen til 173 mill. Alt sammen for ca. et døgns underholdning sammenlagt.
At der ikke er råd til et underholdningsorkester, det kan man da godt forstå, så det var da godt man fik bygget en stor flot koncertsal, som kostede en generaldirektør stillingen. Så hvem kan nu undværes i DR?

21-09-2014
Jeg syntes det er sørgeligt, at der findes 50.000 danskere der syntes at det er OK kopierer andres firma brands, og forsøger at gøre den forurettede til skurken. Blot fordi man kæmper for at føre en anstændig forretningsmoral. Selvom man er en lille mand skal man følge loven, og når Højesteret har dømt, så er der ikke mere at komme efter. Mon de samme 50.000 syntes det er er ok, at som man kunne høre i nyhederne, at danske firmaer og offentlige myndigheder bliver hacket af Kina, iflg. eksperter på området. for at kopiere forretningsmetoder og produktionshemmeligheder. I Danmark er vi kendt for at være opfindsomme, men der er vel en grænse for hvor opfindsom man må være, uanset om man hedder Jensen eller Andersen? Det mener Højesteret, og jeg er tilbøjelig til at give dem ret.

10-09-2014
Kamera på politiets uniformer?
Nej, mener politiformanden, som også mener, at det er på tide, at befolkningen har tillid til, at der ikke er grund til at klage over politiet.
Jamen kære Claus Oxfeldt, hvis politiet ikke har noget at skjule, så hvorfor ikke. De overvåger jo alle os andre, og når der er begået en forbrydelse, så styrter de rundt og leder efter evt. optagelser fra privates udstyr. O
g tillid er noget man skal gøre sig fortjent til, det gælder også politiet.
Jeg husker feks. En episode med en uskyldig flyttemand.

Denne historie er meget trist
Den handler nemlig om en terrorist
Så politiet satte alle sejl
Men som vi alle ved så tog de fejl
En flyttemand blev arresteret
Han mener han blev tortureret
Rundt i byen blev han transporteret
Imens hans hænder var fixeret

Skønt politiet tog en lang rapport
Så melder de nu ganske kort
At dem der tog så hårdt affære
Dem kan de ikke finde nogen steder
Tænk, at det er dem som godt kan finde
En forsvunden mand og dennes kvinde
Men skal de gribe lidt i eget for
Så ved de hverken hvem hvad eller hvor

04-05-2014

Man kan godt undrer sig over at det er denne "Rodebutik" man har valgt at vise verden, som det ypperligste arkitektur i vores ellers billedskønne hovedstad, i forbindelse med det forestående Melodi Grand Prix.

15-04-2014
I disse for dyrene i Zoo i Kbh. så svære tider, hvor man den ene dag slagter en giraf og fodrer løverne med, for så nogle dage efter at slagte løverne. Hvem der blev fodret med dem melder man ikke noget om, men måske har dyrepasserne fået sig en løvebøf. Så nu bliver det måske deres tur næste gang man føler trang til at aflive noget i Zoo.

Det minder mig om, at engang døde den store gorilla en så naturlig død, som det kunne lade sig gøre engang. Men da det skete lige før skolernes efterårsferie, var man bekymret for at børnene ville udeblive.
Så i en hast fik man flået pelsen af fyren og havens altmuligmand blev kaldt op til direktøren, som gav ham ordre til at kravle i skindet og agerer gorilla i ferien. Selv om han ikke var begejstret måtte han pænt adlyde og fik strenge ordrer på at tie om deres forehavende, ellers ville han blive fyret.
Efter et par dage i grotten var han blevet helt ferm til at agerer gorilla, og da børnene flokkedes om ham syntes han at han ville give dem noget for pengene og kravlede ud på en gren der ragede ind over løverne. Desværre knækkede grenen og han faldt ned i løvegrotten, og skrækslagen begyndte han at råbe om hjælp. Straks kom den store han løve farende ud til ham og viskede ham i øret: ”Hold kæft din idiot, ellers bliver vi fyret begge to”. Se det var dengang man ikke aflivede dyrene i Zoo, måske at frygt for at nappe en altmuligmand.
 
  

05-02-2014
Nu mangler man 13 millioner kr. for at Melodi Grandprix kan afvikles i de gamle rådne B&W haller. Man mener, at det er en kæmpe chance København har for at blive kendt i den store verden, man går glip af hvis hele menageriet må flyttes til Herning hvor DR snart har deres hjemmebane. Jeg spørg bare om der overhovedet er nogle der kan huske hvor det sidst blev afvikler, hvis det ikke havde været lige ovre på den anden side af sundet. Men lad os så gå et år længere baglæns, hånden på hjertet så rækker hukommelsen hvis ikke længere, når man holder sig fra Google. Så den store reklameværdi der er tales om, kan der vel sætte spørgsmålstegn ved. I modsat fald så skulle man jo stadig kunne huske VM i cykelløb, der lukkede den halve by. Og ikke nok med at 225 millioner + 13 skal fyres i de gamle rådne haller, så skal Det Kgl. Teater finde et nyt lager til et par hundrede containere de havde oplagret på stedet, som vel også er noget skatteyderne skal betale.

02-02-2014
Ja så sidder vi her så dagen derpå, med glorien pudset i sikker forvisning om, at det denne gang vil lykkes at redde den halve verden. Og tænk hvor dårligt fem danskere må have det ved at rage en bil til sig for sølle 150 kr. medens folk i Afrika ikke engang har en cykel. Godt at man ikke var så uheldig.
Nej men tanken om, at man har bidraget med 10 pakker vat og 10 flasker sprit kan redde ens dårlige samvittighed et helt år.
Og tænk hvis man kan redde nogle afrikanske børn, så de bliver gamle nok til at bruge en machete kniv, så de kan slå nogle andre børn og kvinder ihjel. For så senere at flygte til Lampedusa og videre til de italienske strande og sælge kopi mærkevare til danske turister, så er det da virkelig noget der rykker og er hjælp til selvhjælp. Og hvem kan ikke tænke sig et billigt Rolex ur til en fornuftig pris, for er der noget vi danskere ser stort på så er det ægtheden. For aldrig har der været mere gang i salget af kopimøbler og stjålne design ditto. Og selv om dårlig samvittighed ikke er det der til daglig er det der plager os mest, så er det nu alligevel rart den ene gang om året, at kunne pudse sin glorie, i sikker forvisning om, at man hvert år kan gentage forsøget på at redde Afrika. Når det ikke er lykkedes for Nelson Mandela, at forbedre levestandarden i denne verdensdel, så kan vi andre være sikre på, at her er fast arbejde til dem der har fået det kald, at skulle virke i en håbløs verdensdel. Men når vi som bor i et land hvor en fjer kan blive til fem høns, kan få tåre i øjnene når vi ser en afrikansk familie der kan få en ged til at blive til syv af slagsen, så øjner vi vel bare en mikroskopisk chance for at 10 pakker vat og 10 flasker sprit kan hjælpe. Hvis ikke det lykkedes denne gang så tab ikke modet, i mine 70 år har billederne af afrikanske børn og mødre med beskidte vanddunke på hovederne altid set sådan ud og lur mig om ikke det fortsætter sådan de næste 70 år. Men de kan være sikre på min hjælp, på trods af, at jeg havde svoret at jeg ikke længere ville smide flere kroner i den ønskebrønd. For i dag skinner min glorie som aldrig før, og så er pengene vel givet godt ud og hvad skal man dog med to biler?  
  

30-01-2014

DONG – DONGERE – DUMMEST?
En tidligere socialdemokratisk minister skulle efter sigende engang have foræret nordmændene retten til de mest olierige felter i Nordsøen.
Nu er en anden minister fra samme parti ved at forærer amerikanerne retten til at bestemme over DONG.
Man siger at ingen er forpligtet udover deres evner, men der må da for pokker vel være en grænse for dumhed?

 

Navne   Kalender   Stamtræ   Fotos   Nyheder   Forside