Til eftertanke 2010! ...tidligere indlæg
Navne   Kalender   Stamtræ   Fotos   Nyheder   Forside
29-11-2010  Vær barmhjertig og få dårlig samvittighed resten af livet.

Julen er hjerternes fest siger man, men det er også tiden hvor tiggerbrevene vælter ind af brevsprækken. For har du bare en enkelt gang ladet dit gode hjerte løbe af med dig, og givet et bidrag til en af de utallige indsamlinger, der er til alt fra en ged eller et barn i Afrika til et telt på Haiti, eller er du medlem hos Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse, eller Røde Kors. Så kan du være sikker på at du vil blive mindet om, at her i denne søde juletid bør du gå rundt med dårlig samvittighed, hvis du ikke kommer til lommerne og ryster op med fra minimum 150,- til 600.- kr. eller være med til at holde gryden i kog, til Jesus kommer med næste tog, hvis han husker at skifte i Fredericia, som nogle vittige hoveder engang havde tilføjet på skiltet over den gryde som Frelsens Hærs havde opstillet på banegårdene. Jo julen varer længe koster mange penge hvis man vil kunne nyde den stegte and, og åbne pakkerne med sokker og underbukser med god samvittighed den 24. december.
 

11-11-10 De amerikanske ambassader bliver overvåget!

Ja selvfølgelig gør de det, den der ikke tror det må da være godt naiv. Det er da altid en god ting at passe på sin ejendom. At den tidligere PET chef Hans Jørgen Bonnichsen, der igen og igen optræder i DR som ekspert i national sikkerhed, ikke var klar over at det fandt sted i hans tid som chef, siger en hel del om PET og Hans Jørgen Bonnichsen. Specielt da det åbenbart er en tidligere betjent der var ansat til jobbet, der har berigtiget at det fandt sted og formentlig stadig finder sted, gør det en smule utroværdigt, at PET ikke kendte/kender til sagen. Men måske skulle vi bede BT om at varetage landets sikkerhed, der er noget der tyder på, at de er bedre til at finde de suspekte personer. Men indtil da er det vel ok at amerikanerne beder om professionel hjælp. At man bliver overvåget er der vel ikke noget forkert i, det gør man jo også hvis man vil besøge Jomfru Ane Gade i Ålborg og Strøget i København, samt flere andre steder, så hvorfor ikke på Østerbro. Og da det er tidligere politibetjente, så ved de jo hvordan man behandler materialet, for man bliver vel ikke forbryderisk efter at være ansat i politikorpset. Men nu vil justitsministeren få undersøgt sagen, det sker der vanen tro sikkert ikke noget ved.  

07-11-10 TV - programoversigten

Hvor er det dog skønt at man ved hvad der sendes på de forskellige tv-kanaler. Så man ikke behøver at tænke på hvornår de sender et program man har lyst til at se.
Her er fx et uddrag af hvad der sendes søndag d. 7. november på nogle af tv-kanalerne.

TV2Zulu
12.00 True Blood
12.55 True Blood
13.50 True Blood
14.50 True Blood
15.45 True Blood
16.40 True Blood
17.35 True Blood
18.35 True Blood
19.30 True Blood
20.25 True Blood
21.15 True Blood
22.15 True Blood
Det gør det lidt lettere at finde et tidspunkt hvor de sender True Blood på hvis man får lyst til at se det.

Er man mere til fodbold så kan man da også vælge en kanal der tilfældigt skulle have det på programmet.
TV3+
16.00 – 20.00 Fodbold
20.00 – 22.00 Fodbold
22.00 – 02.30 Amr. fodbold
02.30 – 05.45 Amr. fodbold
Så tror jeg man har fået fodbold nok den dag.

Vil man hellere være med til middag hos de kendte, så skal man ikke være bange for at komme forsendt.
Kanal 5 sender:
14.00 4-Stjerners Middag
15.00 4-Stjerners Middag
16.00 4-Stjerners Middag
17.00 4-Stjerners Middag
Så er man vist også nok blevet mæt.

Nu kender jeg en der ikke vil gå glip af Formel 1, så han må stille ind på:
TV3 Puls
08.20 – 10.10 Formel 1
10.10 – 12.05 Formel 1
12.05 – 13.25 Formel 1
13.25 – 15.00 Formel 1  
15.00 – 20.00 Formel 1
Mon han så ikke har fået sin lyst styret for den dag?

Hos DR behøver man jo ikke at være bange for at gå glip af noget, her genudsender man alt optil flere gange, og TV2 bruger samme opskrift.
Det eneste der ikke bliver genudsendt er efterhånden kun vejrudsigten.

Hvor svært kan det være at lade være med at se TV?

31-10-10 Prisen på peberet, summen af kardemommen,
                eller skal Kurt Lassen score kassen?

Er vi en flok sensationslystne idioter, der labber den ene skandale efter den anden, og alt den sladder der kan støves op, i os? Har vi ikke snart fået nok af den slags spekulations skriveri, af bøger der giver det udseende af at komme med den fulde sandhed, om den ene eller den anden, mere eller mindre kendte person. Hvad fanden rager det os om en tidlig Barbiedukke sælger har raget på nogle damer i sin fritid, det er vel i bund og grund ikke noget der vedkommer bestridelsen af et generaldirektør job. Men er man en gentleman prøver man åbenbart for enhver pris, at værne om sit privatliv over for den sladderhungrende befolkning. Nu er der bare den mærkelige regel her i landet, at hvis man er valgt af befolkningen til at varetage vores interesser, så kan man blot sige undskyld, eller det var dumt, så er ens fortid tilgivet. Men er man blevet ansat som leder i et firma, så siger man farvel og tak, samtidig med at et større million beløb ryger ind på ens konto. Man plejer at sige at tale er sølv men tavshed er guld, men det er der vistnok nogen der har misforstået. I den seneste tid har der været kø i kampen om at komme frem med de saftigste hemmeligheder i bogform. Der kan fx. nævnes: Bogen om Jørgen Leths forhold til kokkepigens datter, som kostede ham jobbet som TV2s Tour de France kommentator, men sikkert gav ham kroner på bankbogen og senere en tilgivelse, og nu en film i samme boldgade.
Og nu har Johannes Møllehave også følt sig foranlediget til at afsløre sine sexlyster. Der er tilsyneladende ikke grænser for hvad vi skal præsenteres for af saftige afsløringer, hvis man vel og mærke vil betale for det, og det er der tilsyneladende nok der vil. Men et er at man selv blotlægger sit privatliv og krydrer det for at logge husarerne, det  kan være hvad det vil. Men når man begynder at gå Ekstra Bladet i bedene, ved at skrive om folk der ikke er interesseret i at få deres privatliv hængt ud som snavset vasketøj, og pressen lader sig bruge som reklamesøjle, så lugter det af griskhed. Nu kom samme Kurt Lassen ikke så heldigt af sted med bogen der forsøgte at nedgøre Caroline Vozniackis succes, hvor de kloge hoveder ikke holdt sig tilbage med at fortælle alt det familien gjorde forkert. Efterfølgende har man så kunne se hvem der havde den rette opskrift, og nogle af de kloge hoveder har ædt sine ord i sig. Nu er det så Kenneth Plummer, Kurt Lassens tidligere chef, der skal scores på. Foreløbig er det kun Plummer der har scoret, og nu er det så optil dig og mig om Kurt Lassen skal score kassen. Jeg vil godt afsløre at han ikke skal regne med mig.

24-10-10 Man tror det er løgn!

Når man hører, at man i lufthavnen får en billet til Sandholmlejeren, hvis man blot til politiet siger: ”Asyl”. Herefter kan man frit bevæge sig rundt i landet uden, at der er en levende sjæl der ved hvem du er, for den ulejlighed syntes politiet ikke at det er nødvendigt, at finde ud af. Nu er det jo også resursekrævende, at tage et par fingeraftryk og et foto, for det stærkt underbemandede politi. Så er det langt sjovere at køre rundt med arrestanter, der skal i retten i den anden ende af landet, fordi de er blevet anbragt i en arrest der tilfældigt havde et par pladser ledig i Jylland, i stedet for Nordsjælland, det giver virkelig mening. Jo ledelsen i politiet har virkelig svære ods imod sig, men så er det da godt, at man har sådan nogle fantasifulde ledere der kan fostre sådan nogle ideer, som end ikke ville være fremkommet i den mest skøre Olsenbanden film, som ellers ikke holder igen med at fremstille etaten i et lidt komisk skær. Men her overgår virkeligheden fantasien med flere hestelængder.  Godt gået, det er virkelig noget der skaber respekt om dem der skal sikre landet mod den udefra kommende fjende, som vores unge mennesker ofre livet for at holde på afstand. Hvad mon den tidligere PET chef Hans Jørgen Bonnichsen, som DR altid trækker ud af stalden, vil sige til denne sikkerheds foranstaltning, for slet ikke at tale om den nuværende chef, som er så hemmelig at han næsten aldrig får lov til at komme til orde. Men integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, har da godt nok undret sig over den højest mærkelige disposition af politiets resurser, som regeringspartneren justitsminister Lars Barfoed, der jo ikke er kendt for at ride den samme dag som han sadler, endnu ikke har taget stilling til. Måske er han på jagt efter en ministerpost som han endnu ikke har prøvet at være uduelig i.

Sengeløse, Vandløse eller Vejløse og Arbejdsløse?

I Lyngby-Tårbæk Kommune skal de ældre betale 426 kr. ekstra hvis de vil have hele menuen med forret og dessert. Hvorfor de ikke også skal betale for at komme på toilettet bagefter, er ufatteligt. For når man nu er i gang med at tage røven på dem, kan man da lige så godt få det hele med. Ja kommunerne har det svært, måske lige med undtagelse af kommunaldirektørerne, som lige har fået en kraftig lønforhøjelse. Men der skal jo også et godt bryst til af stå model til den slags metoder til at flå de ældre og sagesløse. Men man må da ikke håbe for de politikere der er med til stemme for den slags julelege, at de har ældre pårørende i kommunen, for hvem vil være bekendt at byde sin gamle mor den slags. I Ballerup har borgmesteren fundet en anden fed fidus. Han giver vejene tilbage til grundejerne, så kan de selv vedligeholde dem og betale for gadelys og snerydning. Måske skulle kommunen ændre navn til Vejløse, så kunne Lyngby-Tårbæk overtage Ballerup eftersom de jo taget denne legemsdel på de gamle. I København vil man hellere snyde staten ved at sende de arbejdsløse i 25 timers aktivering om ugen, vel og mærke klares det på 11/2 time. Jo i hovedstaden har de fart på, når der skal penge i kassen.  Så kom ikke her og sig at der ikke er kreativitet i hovedstadskommunerne, her har "Udkantsdanmark" virkelig noget til gode.

03-10-2010  Hvem straffer hvem, og hvorfor?

Da "Orkanen Katrina" i 2005 ramte New Orleans hårdt – og over tre fjerdedele af byen blev oversvømmet var en Bin Laden ude og håne amerikanerne, og sagde at det var guds straf over dem. I Pakistan er der 20 millioner mennesker der er blevet hjemløse, og et stort antal er druknet på grund af oversvømmelse. Men nu har man ikke hørt noget fra Bin Laden om, at de stakkels mennesker er blevet straffet, af formentlig en anden gud, for det er da utænkelig at så mange mennesker bliver straffet af deres egen gud. Så kan man tænke sig at det er gudernes vandkamp der er i gang, eller er det naturen der er på spil. Men nu har Bin Laden igen ladet sin røst høre fra grotterne, men nu med et mere afdæmpet sprogbrug, der ikke taler om gudernes straf, men om at de Muslimske lande ikke har hjulpet deres trosfæller i Pakistan i større grad og at den saudiarabiske olie tilhøre alle Muslimer, mon det er hans tanke at give dem den sidste olie. Måske skulle Bin Laden prøve en anden slags strategi, end altid at skose andre end sine disciple. Det er ligesom om det ikke rigtig får det bedste op i folk, at man vælter et par skyskrabere og sender 3000 uskyldige mennesker i døden, ej hellere at sidde i en hule i bjergene og vide hvordan alle andre skal gebærde sig. Kom dog frit frem Bin Laden og tag din straf for dine ugerninger, så bliver verden et bedre sted at leve i, også for alle i den Muslimske verden. Hvad er det for en gud der har sat et afskum af et menneske i verden, der sender uskyldige unge mennesker i døden, og lover dem 40 jomfruer efter at de har sprængt sig selv i tusinde stykker, for at skabe ondskab, død og ødelæggelse? Det er ikke en gud vi kender, ej heller har lyst til at kende. Men der er vist nok én det tror at han selv er en gud, og det skulle ikke undre mig om ikke han kaldte sig Bin Laden. Men kære Bin Laden, vi har bidraget til de stakkels mennesker i Pakistan, selv om deres gud og deres trosfæller ikke alle har været lige venlige overfor dem, så prøver vi at se det bedste i mennesker, det kunne du jo også prøve engang, det bliver verden bestemt ikke ringere af.

30-08-10 Kronen på værket?

Vi synger glædeligt: I østen Stiger solen op, den spreder guld på sky og Morgenstund har guld i mund og guld betyder glæde. Men nu kan man jo godt komme i tvivl om hvor meget guld den sol spreder der står op i østen, efter at det er afsløret at kineserne snyder på vægten. Og især at morgenstund skulle have guld i mund, ja så må man da håbe at tænderne ikke er fremstillet i Kina.
Men det er jo ikke første gang man støder på svindlere fra det store land østpå.
H.C. Andersen skrev i sin tid eventyret Kejserens nye klæder. Eftersom H.C. Andersen også skriver om en Kejser i Kina i eventyret Nattergalen, så kan man vel gå ud fra at det er den samme Kejser der er tale om, der lod sig narre et par svindlere som formentlig var kinesere. For kort tid siden kunne man høre at kinesere svindler med mælk, ved at tilsætte melamin for at forhøje proteinindholdet i mælke og opnå en højere pris. Det medførte at børn blev syge og døde, men selv om svindler er blevet afsløret, kunne man forleden høre at svindlen fortsætter i stor stil i Kina. Så man skal åbenbart passe på med hvad man fylder i munden, der kommer fra Kina.  

Men at der bliver svindlet med guld er jo heller ikke noget nyt. Det fortælles at en Konge engang bestilte en ny krone hos sin hofjuveler. Juveleren skulle bruge en guldbarre fra kongens skattekammer. Men da kongen fik kronen blev han i tvivl om at juveleren nu også havde brugt alt guldet til kronen, som godt nok vejede nøjagtig det samme som den guldbarre juveleren havde fået. Så kongen hidkaldte nogle af rigets klogeste mænd for at løse gåden. De kløede sig i håret så de næsten blev skaldet, men så dukkede der en græker op der hed Arkimedes. Han bad kongen om at låne en guldbarrer magen til den juveleren havde fået. Arkimedes fyldte et kar med vand og sænkede guldbarren ned i vandet, så vandet løb over kanten. Han hejste guldbarren op, så tog han kongekronen og hejste ned i det samme kar, og da der løb mere vand over kanten, kunne han konstatere at juveleren havde svindlet med guldet. Arkimedes havde nemlig fundet ud af at vægtfylden ikke er ens på forskellige metaller. Guld har f.eks. en vægtfylde på 19,3g pr. m3 cm medens kobber har en vægtfylde på 8,93 og bly en på 11,34.
Så at der ikke er det guld i kronen der skal være er en gammel fidus.

30-07-10 Moral og dobbelt moral!

Danmark er blevet kritiseret af svenskerne for at have sendt nogle romaer (sigøjnere), der havde slået lejr i en skov og nogle tomme fabrikslokaler på Amager, ud af landet, efter at der var blevet klaget over indbrud i den nærliggende kolonihavebebyggelse. Efter hjemsendelsen er indbruddene næsten stoppet. Svenske politikere var forarget og kaldte det diskrimination. I dag kan man så læse i svenske aviser, at svenskerne selv sender romaerne hjem fordi de efter sigende tigger. Det er åbenbart værre i svenskernes øjne at tigge end at stjæle. Men det er jo ikke første gang at svenskernes moral er lidt flosset i kanten. Landet der kalder sig neutral, men som har en af verdens største våbenindustrier, og som bekendt heller ikke holder sig tilbage med at udbetale bestikkelse. Nej man skulle næsten tro at det var svenskerne der havde opfundet det ordsprog der hedder: "Hvis moral er godt, så må dobbeltmoral være dobbelt så godt".

26-08-10 I Frankrig er man begyndt at sende romaer hjem i hundredvis af gangen, men det er åbenbart ikke faldet svenskerne for brystet endnu, ej hellere de danskere der også var forarget har man hørt fra. Men det er måske kun lille Danmark der ikke må. 

22-07-10 Moske, måske ikke!

Nær ved Ground Zero i New York, hvor nogle fanatikere lagde World Trade Center i grus, har nogle Muslimer ønske om at opfører en Moske, det syntes  Alaskas guvernør og det Republikanske Parti vicepræsidentkandidat ved det amerikanske præsidentvalg 2008 er en dårlig ide, og en unødig provokation. Det kan hun sikkert have ret i, især med tanke på de mange der omkom ved den afskyelig handling, som blev udført af nogle ultra rabiate muslimer. Selvom de muslimer der ønsker moskeen opført ikke har noget med den hjerteløse gerning at gøre, er det sikkert ikke lige det de pårørende til de omkomne havde ønsket sig så tæt på gerningsstedet.

Se billederne her!

16-07-10  Skal sønderjyske børn have Burka på når de går til fødselsdag?

Nu er man vist nok ved at se spøgelser overalt. At forestille sig at en syg person kan misbruge nogle ganske harmløse billeder af nogle søde børn der spiser boller og drikker chokolade, er vist nok lidt langt ude. Det rækker min fantasi godt nok ikke til at se. Hvem der er mest syg i deres tankegang kan der nok stilles spørgsmål ved. Men hvis vi er kommet så langt at sådanne billeder af børn på nettet kan misbruges, så spørger jeg blot til hvad?  Hvis en såkaldt syg person kan få tilfredsstillet et behov af at se på et barn der spiser boller og drikker chokolade, så er det vel næsten at gøre en god gerning som ingen lider under. Men nu er min fantasi jo gudskelov ikke så udviklet som pædagogernes i Sønderjylland, som vil forbyde forældre, at tage fotos af børn til fødselsdage og lægge dem ud på ”Det frygtelige internet”, hvor alt bliver misbrugt, især Facebook, er det slemme uhyre, hvor man kan vælge kun at gøre det synligt for sine venner, men man skal jo aldrig tro for godt om sine venner, de kan jo ligne en mere end man tror, og tyv tror jo hver mand stjæler.
Men hvis det virkelig står så slemt til, så kan jeg blive helt skræmt ved tanken om alle de skønne billeder der hver uge bliver vist af de kongeliges børn i ugebladene, en rigtig lækkerbisken for en pædofil.  
Alternativet er vel nok at give børnene en Burka på, for det er jo næsten samme tankegang man lægger til grund for at nogle stakkels kvinder er pakket sådan ind.
Man taler om at bevare ytringsfriheden, og ikke ligge under for kræfter der forsøger at ødelægge en civiliseret kultur, men det gælder måske kun for tegninger af en hvis profet?

12-07-10  Fodbolden vandt over volden!

Så endte der alligevel som det skulle, retfærdigheden sejrede. Det ville havde været en skændsel for fodbolden, hvis en flok voldsmænd skulle have lov til at vise hvordan det skønne spil skulle spilles. Det råber til himmelen efter nogle nye regler der ikke giver et hold ret til at modtage et helt spil gule kort og stadig beholde alle mand på banen. Det var helt tydeligt at hollænderne kun havde et mål med deres optræden på banen, for at kalde det for spil vil være en fornærmelse, nemlig at skade de spanske spillere. Måske skulle man indføre en regel om at at mere end 3 gule kort til et hold i en kamp, skulle udløse en udvisning af en spiller, eller i tilfælde af uafgjort, så var det det hold med færrest advarsler det havde vundet. Det ville nok få nogle til at bevare begge ben på jorden, så man kunne undgå at se en lignende finale, præget af vold, udelukkende for at ødelægge spillet for modstanderen. Så kære hollændere det kan godt være at I ikke bliver sejler rundt i kanalerne i en æresrunde, men det skal bestemt ikke hindre Jer i at hoppe i kanalen i skam over det I leverede i en VM-finale, som skulle havde været en fest til ære for fodbolden. Skam Jer! 
Felicitaciones España (Tillykke Spanien)

Det er da godt at der er nogen der viser hvordan man spiller fodbold!

27-06-10   Af børn og fulde folk skal man som bekendt høre sandheden.

Efter 8 års tro tjeneste kunne Gittes scooter ikke længere, og en flot ny rød har erstattet den gamle. Forleden havde vi som så ofte besøg af vort kære barnebarn Otto på 5 år, der som andre drenge er betaget af alt hvad der kan køre. Så da farmor tilbød ham en tur med den nye scooter, var der ikke brug for lang betænkningstid før de drog af sted. Og hvad er mere spændende end at skrue og trykke på knapper, men farmor der endnu ikke var helt dus med dyret, havde strengt formanet ham om ikke at pille eller trykke. Men det forhindrer jo ikke en dreng i at få demonstreret maskinens formåen. Hvorfor er der et billede af en skildpadde og en kanin ved den knap ville Otto gerne vide? Jo sagde farmor ser du en skildpadde løber jo ikke ret stærkt, men det gør en kanin, og når man drejer knappen hen på den ene eller anden så kører vi ligesom det dyr vi vælger. Som sagt var farmor endnu ikke helt dus med den nye scooter som kunne køre en del hurtigere end den gamle, og med den dyrebare last syntes hun ikke lige det var sikkert at køre med topfart. Men i den betragtning var Otto ikke helt enig, så de var ikke kommet langt før han foreslog at de skulle skrue den op på kaninen. Efter at de have kørt en pæn tur syntes Gitte, at nu kunne hun godt give den ”fuld kanin” det sidste stykke på hjemvejen, hvilket fik drengen til at juble og pege fingre af sin farfar der måtte løbe for at følge med. Ved hjemkomsten stod drengen af køretøjet, satte begge hænder i siden og sagde: ”Farmor, du kører som en gammel spade”.

16-06-10 Løgn og Latin eller måske arabisk?

Et er at der er nogle naive militærfolk, der tror at de kan binde den danske befolkning nogle røverhistorier på ærmet, kan være hvad det er. Men at man kan få en advokat til at hoppe på en så usandsynlig historie, som at den tåbe der havde lavet en arabisk Google oversættelse af Jægerbogen, skulle have gjort det for at vise sin overordnede hvordan sådan en kunne komme til at se ud. Den er langt ude, og viser tydeligt hvor meget man kan få advokater til, når blot man betaler for det. Men hvis han virkelig er så naiv, så skulle han næsten søge fast ansættelse hos forsvaret, for der er der åbenbart ingen grænser for hvilken dumheder man kan finde på. Man må da håbe at soldaterne er bedre til at forsvare sig end deres chefer.
Italienerne har et godt ordsprog for den slags usandsynlige historier.
Man siger: Det lyder utroligt, men er det løgn, så er det godt fundet på!

Google oversat til arabisk af hensyn til de militære chefer:    


الأكاذيب واللاتينية ، أو ربما العربية؟
واحد هو أن بعض الناس السذج العسكريين الذين يعتقدون انهم يستطيعون ربط سكان الدانمرك ، وبعض الروايات الطويلة على الأكمام ، قد يكون ما هو عليه. ولكن للحصول على محام للقفز في وقصة غير المعقول أن الأحمق الذي كان قد أدلى الترجمة العربية لكتاب هنتر جوجل ، وكان ينبغي ان تظهر رئيسه كيف يمكن للمرء أن تأتي للبحث. انها أبعد ما تكون خارج ، ويظهر بوضوح كيف يمكنك الحصول على الكثير من المحامين ل، طالما كنت دفع ثمنها. ولكن اذا كان ذلك حقا من السذاجة ، وقال انه سيسعى للحصول على وظيفة دائمة تقريبا مع وزير الدفاع ، لأنه على ما يبدو لا حدود لما يمكن العثور على غباء. ثم يجب على المرء أن يأمل ان الجنود هم الأفضل في الدفاع عن أنفسهم من رؤسائهم.
الايطاليين والمثل الجيد لهذا النوع من القصص غير قابلة للتصديق.
يقولون : إن الأمر يبدو غير معقول ، وإنما هو كذب ، فمن اخترع أيضا

06-06-10 Bal i den borgerlige?

Man skulle næsten tro at den borgerlige regering er ved at planlægge et afdansningsbal. For er der to der står sammen på vej mod bunden, så er det Lene og Løkke, men tilsyneladende er det også den eneste retning de er på vej sammen i. Næppe har Lene sagt undskyld for sin feriefadæse, før hun kommer på banen med de gamle konservative travere om brugerbetaling for snart sagt alt, som et forsøg på at tækkes det utilfredse bagland i hendes parti. Så de kan leve op til det gamle ordsprog: "Har du penge så kan du få, har du ingen så må du gå". Men så er spøgsmålet bare hvor man så skal gå hen?

24-05-10 Gudskelov for det!

Gudstjenesten ”På Herrens Mark” i Mosede kom i hus! På grund af vejret blev den flyttet indendørs i en nærliggende kirke. Når man ikke kan stole på vejrguderne, så må man da håbe at man er Herre i ejet hus. Man siger jo godt nok at kirken er "Guds Hus", men hvem er det der er de rette ejere af det hus som man også kalder folkekirken? Ja det er et spørgsmål der godt kan bringe én på "Herrens Mark", hvor man i dårligt vejr må søge ly i "Guds Hus", uanset hvem der ejer det. Og her er selv den mest ugudelige sjæl velkommen, selv om man kravler rundt på orglet i underhylere, eller kun søger ly i uvejr.

21-05-10  Så kom regeringens løsning!

Men hvad mon Pia siger til den kop te, kan hun holde til at give en ældrecheck til de svage, med den ene hånd og tage den igen med den anden?
Men lur mig om ikke hun har noget i ærmet, så Lars og Lene må sluge et par kameler, og må sadle om hvis de vil beholde taburetterne. Men nu er troværdigheden jo sat på spil, så alt kan vel ske. Det er jo ikke første gang at nogle politikere er løbet fra sit løfte. Og det er jo ikke ligefrem den store vælgertilslutning regeringen vader i, men noget må det jo gøres. Men man bliver jo ikke populær af at love skattelettelser og så efterfølgende snuppe det hele igen.
En af regeringens partifæller sagde engang, at pengene ligger bedst i borgernes lommer. Det er måske derfor at man i dag kunne høre, at skat mangler at opkræver skyldige skatter for flere milliarder som kommunerne har til gode.
Måske var det en god ide at starte her.

11-05-10  Vil du være med til at redde landet fra græsk økonomitilstand?

Nu er Helle og Willy endelig kommet med opskriften der kan redde dansk økonomi. Og hvem vil ikke gerne være med til det, når det kan gøres så smertefrit, som ved at blive 12 minutter længere på arbejde om dagen? Og tænk hvad man kan udrette på 12 minutter. Du kan nå at få tisset af inden hjemturen, du kan også nå at få ringet hjem og fortalt hvor meget du har nået i dag, eller du kan gå en ekstra gang på Facebook og få tjekket hvad vennerne har gang i pt., eller måske en ekstra kop kaffe når man nu skal arbejde lidt længere. Men hvad nu med alle dem der arbejder hjemmefra engang imellem, skal de så blive lidt længere derhjemme? Det skulle især være skolelærerne og sygeplejerskerne som der vil blive mangel på af åre, der er et stort problem. Hvordan det skal kunne redde landet her og nu, skal man vist nok have gået mere end syv år i skole for at regne ud. Mon sidste time så kun bliver på 12 minutter i skolerne, og er det en lille hurtig operation man kan nå med det ene ben ude af døren. Men at det skulle give flere jobs skal man nok være politikker for at forstå. Og at det ordsprog der hedder, at et job tager den tid man har til det, skulle blive fortid er nok ønsketænkning. Men det er jo ikke første gang, at Willy har ønsket nogle hen hvor peberet gror, men de er her sku endnu. Men alle gode gange tre, så måske skal held og lykke omdøbes til Helle og Willy.
Men der er noget der tyder på at Helle og Willy ikke har været på arbejdsmarkedet i længere tid, for en undersøgelse har vist at mange bliver længe efter arbejdstids ophør på det private arbejdsmarked, ligesom sygefraværet er mindre end på de offentlige arbejdspladser. Måske er det her man bør rette blikket, og især på dem der leder og fordeler arbejdet, for det er som bekendt lysten der driver værket, og ikke alt den kontrol og mistillid.
Jeg husker hvordan det gik på min sidste arbejdsplads. Efter et at de utallige ledelseskurser vi havde været på, besluttede man at tids registrerer opgaverne, således at man kunne se hvad medarbejderne brugte tiden på. Men med det resultat, at hvor man før var blevet lidt længere for egen regning, for at gøre sit arbejde så godt, at man var tilfreds med det. Så gik det efter tids registreringen blev indført således, at man skulle ud af døren i en fart, for at opgaverne ikke skulle se dårligt ud på papiret, selv om det ikke kostede firmaet en rød øre. Og resultatet blev derefter, kvaliteten faldt, og er det nødvendigt at sige at firmaet i dag er lukket. En klog mand sagde engang, at man ikke skal trække et sundt træ op i tide og utide for at se hvordan rødderne har det, det gror det ikke bedre af.

PS. Jeg har tænkt mig at være med til at løse krisen ved at gå 12 minutter senere i seng, således at min folkepensions timeløn falder en smule, for vi folkepensionister vil da også gerne være med til at redde landet.

31-04-10 Er det ikke helt hen i vejret?

Medens man taler så meget om vejret glemmer man næsten tiden, og den er der jo ikke så lidt af.
Der er fx:  
Kort tid, Lang tid, Ekstra tid, Ingen tid, Tv tid, Leveringstid, Mellemtid, Overtid, Fritid, Arbejdstid, Prøvetid, Spildtid, Flextid, Levetid, Fortid, Fremtid, Nutid, Urtid, Istid, Sommertid, Normaltid, Ventetid, Sengetid, Spisetid, Kaffetid, Afgangstid, Ankomsttid, Flyvetid, Rejsetid, Ferietid, Spilletid, Krigstid, Fredstid, Agurketid, Nattetid, Taletid, Stegetid, Parringstid, Yngletid, Blomstringstid, Regntid, Køretid, Hviletid, Sparetid, Udsalgstid, Stegetid.
Og du kan sikkert finde meget mere tid, hvis du får tid til det, fra tid til anden. Det må bare ikke blive tidsspilde, så det går hen og bliver en tidsrøver, midt i skoletiden eller kirketiden. Så for eftertiden er tiden inde, når tiden står stille, og tiden er ude, når tiden er gået. Men på tiden er det oppe i tiden, at tiden løber, så der sjældent er tog til tiden.

18-04-10 Har tiderne ændre sig i kongehuset?

Den 4.februar 1969 kunne man i Ekstra Bladet se denne tegning af Klaus Albrectsen i anledning af kong Frederiks 70 års fødselsdag.

      
Teksten til tegningen var dengang:
Det forlyder, at kong Frederik har henstillet til ugepressen at holde igen med reportager om den kongelige familie inden 70 års dagen ...

26-03-10 Den danske moral er en svær en.

Fx hvis du bedrager din nabo, så er du en forbryder der bør sættes bag lås og slå, men hvis du unddrager at betale skat, og snyder din nabo og resten af danskerne, så er du en helt. Hvis du køber nogle unaturligt billige møbler i Den blå avis eller på laurits.com, der øjensynligt stammer fra et indbrud, er det ok. Men hvis du kan genkende dem som naboens møbler så vil du ikke eje dem, og føler dig snydt. Det er ok hvis fartgrænsen overskrides til der hvor der kommer et klip i kørekortet, men hvis du får en bøde for at have parkeret 5 minutter for længe så er fanden løs. Har du haft en forsikringsskade, så der det ok at skrive lidt mere på for en sikkerhedsskyld, men hvis du ikke får fuld dækning, så er det et forbandet selskab. Kan man finde en håndværker der vil arbejde sort, så er det ok, og man anbefaler ham gerne til venner og bekendte, men laver han et stykke dårligt arbejde bliver han straks karakteriseret som en svindlet. Hvis kassedamen fejlagtigt kun har slået den ene øl op som du har sat på båndet, for ikke at sætte hele kassen op, er det hendes egen skyld, men gud nåde og trøste hende hvis hun ikke har fratrukket rabatten. Hvis der ligger en pung på gaden med nogle få hundrede kroner i, er det ok ikke at afleverer den på politistationen, men har en eller anden haft for lange fingre og fisket din pung, er de nogle forbandede tyveknægte som burde sendes hjem. Hvis man bliver tilbudt et større beløb for at hjælpe en stakkels afrikaner hvis onkel er død, med at få kanaliseret pengene ud af landet via din konto i banken er det ok, men hvis han i stedet lænser din bankkonto er det nogle svindlere man er kommet uforvaret i kløerne på.

Så moralen er: Pas på andre de kan ligne dig mere end du tror, så vogt dig for svindlere, tyveknægte og folk med en dårlig moral.

20-03-10 Det store skyts er kørt frem mod DR!

Politidirektøren i København, Johan Reimann klager til DR over at en stakkels narkodømt kvinde, som politiet tilsyneladende var så venlig at afsløre identiteten på overfor pressen, har tilladt sig at tage til genmæle overfor en navngivet betjent, i stedet for at hænge hele politikorpset ud. Han mener ikke den stakkels politibetjent har mulighed for at tage til genmæle. Hvor mon den retssag som tillidsmanden straks bebudede mon bliver af. Eller er der måske nogen der er faldet ned på jorden igen og fået kolde fødder og som mener at "Perlemors" efterfølger må klarer ærterne. Det er åbenbart måden man gør den slags på i Københavns Politi.  

10-03-10 Er 20.000 prisen for håneretten over politiet?

Claus Oxfeldt er rungende tavs efter sit verbale angreb på fru Zobel, mens fruen ikke lægger finger imellem, når hun udtaler sig om politiets fremfærd. Kan man betale sig til håneretten? Kan politiet tåle det, og hvad med den sårede politimand, han må da snart have krisehjælp.

23-02-10 Er politiet dummere end krydsfiner?

Hvis der er hold i Rigmor Zobels påstand om en navngiven politibetjents grove opførsel, udtaler hans tillidsmand Claus Oxfeldt i tv2s Go’morgen Danmark, at så er man dummere end krydsfiner. Så det sidste ord i den føljeton er nok ikke sagt endnu, for hvis det viser sig at være tilfældet, så kan han vel forvente et sagsanlæg fra finerfabrikanterne for nedsættende udtale. For hvem har dog lyst til at blive sammenlignet med en grov politibetjent. Og slet ikke en helt uskyldig krydsfiner, der til forskel for visse i politiet ikke ville glemme, hvis den havde været med til at tæve et hold svenske tilskuere i Parken, eller taget kvælergreb på en uskyldig ung mand, så denne var i alvorlig livsfare.

22-02-10 Mor er ikke kun vred, hun er også skuffet!

Dronning eller ej, så kom hun endelig på banen, ikke som dronning men som en gal tiger. Og hvis man havde forventet at Rigmor Zobel i bedste Tiger Woods stil, ville stå med bøjet hoved og sige undskyld, så var der nok nogen der blev skuffet. Nej fruen tog skam bladet fra munden og gik til angreb på ordensmagten. Og hvis hun ellers har noget at have det i, så er det jo næsten som hvad Gundvald Larsson i krimiserien Beck, kunne finde på. Men selv om det er meget underholdende på film, så er det bestemt ikke hvad man forventer af det danske politi. Og når hun nævner betjenten ved navn, så skal man da være meget naiv, for at komme frem med så grove beskyldninger, hvis der ikke er hold i sagen. Men nu må tiden vise hvem der har ret, for betjentens chef og tillidsmand har da også straks været ude med bål og brand, og truet med at slæbe hende i retten for injurier. Det bliver spændende om de højtråbende betjente tør tage det skridt, i modsat fald har de en dårlig sag, og så var det måske dem der måtte frem og bøje nakken som Tiger Woods og sige UNDSKYLD.
Men det er vist ikke et ord der findes i politiets håndbog.

13-02-10 Intet nyt under solen


1. april 1969 bragte Ekstra Bladet denne tegning af Klaus Albrectsen
Teksten til tegningen lød sådan:
Det lykkedes nationens sparegris at oparbejde et valutaunderskud på 600 mill. alene i marts måned . . .

Det kunststykke er Claus Hjort Frederiksen da godt på vej til at slå med flere hundehoveder.

05-02-10 Thrombin

Der er opstået et stort postyr omkring brug af ”kødklisteret” Thrombin, som kan lime kød sammen. Et stof som EU vil tillade, men om det er for at fortælle omverdenen, at i EU er man kvalitetsbevist skal være usagt, men med den postyr det har vagt herhjemme, har dårligt kød tilsyneladende ikke længere store chancer her i landet.  
Stoffet er efter sigende ikke sundhedsfarligt, men det lyder jo ikke særligt appetitligt, at få et stykke kød der er limet sammen. Men helt ærligt hvis der er nogen der har lyst til det, skal vi så ikke lade dem have den fornøjelse. Det var måske noget for Super Best, at lancerer, så de kan lime de gamle stumper kød sammen som er ved at falde fra hinanden af ælde, for de kunder som stadig køber kød der er jo vandt til lidt af værd.  I Kina spiser man hunde, i Afrika larver, Frankrig frøer, I østen slanger, andre steder græshopper, vi spiser rejer, snegle, heste- og svinekød, og hvad med leverpostej, sildepostej og kødpølse. Nej der er ikke grænser for hvad folk har lyst til at sætte tænderne i, og skal vi ikke lade det være op til den enkelte. Men jeg er sikker på, at hvis der ikke er nogen der vil købe det ”klisterkød”, så vil der heller ikke være nogen firmaer der har lyst til at fremstille det. Og sidst men ikke mindst, belært af ”gammelt kød” skandalen, så vil jeg godt se hvem der vil lægge forretning til den slags. Jeg tror ikke Super Best har lyst til at miste flere kunder, og Coop har allerede meldt ud at de ikke vil have det i deres forretninger, og Irma vil jeg stærkt tvivle på, har lyst til at sætte deres gode renomme over styr på så ringe et produkt, så hvem ka’, eller rettere tør? Hvad har vi at frygte, der er jo ikke nogen der tvinger det i os. For nogle år siden, medens jeg var ansat i Landbrugsrådet, kom det frem at nogle i slagterisektoren havde fundet ud af at man kunne omdanne blod til kød. Det gav også et stort postyr, ikke mindst da det valgte tidspunkt for publikationen af deres opsigtsvækkende opfindelse faldt sammen med verdens største fødevaremesse Anuga i Køln. Men er der nogen der har hørt mere til den opfindelse, som skulle bevirke at det så kun var skriget af en gris man så ikke kunne anvende. Jeg spørger bare?
 

24-01-10 Er gabestokken igen blevet indført i Danmark?

Kært barn har som bekendt mange navne, og at alt nyt ikke altid er af det gode, har man utallige beviser på.
Men det er ikke teknologien der er noget galt med, det er brugerne der skal lære at kende virkningerne.
I den seneste tid har vi set et eksempel på, at når
gammel og ny teknologi slår pjalterne sammen, så er der virkelig ingen grænser hvor meget skade man kan forvolde. Men også hvordan at ny teknologi kan hjælpe uskyldige med af blive frikendt. Men når en sensations hungrende presse ikke har tid eller lyst til at vente på at teknologien har fremskaffet sandheden, så er det næste at sammenligne med det vilde westerns lynchelyst. At Ekstra Bladet er hurtig på aftrækkeren, og nogle gange for hurtige, kommer vistnok kun bag på det selv, og nogle svage sjæle som tager alt det der står i bladet for den pure sandhed. Sådan gik det til, at en uskyldig mand blev hængt ud for den værste forbrydelse, som et menneske kan begå. Og som om det ikke var nok, at blive udstillet med navn og billede på forsiden af bladet, så fik det også de lynchelystne læsere til at oprette en hadegruppe på Facebook. Det kan godt være, at Ekstra Bladet er parat at betale for den skade de har forvoldt, selvom det ikke ser sådan ud, når man oplever chefredaktør Poul Madsen i flere tv udsendelser hælde vand ud af ørene og påstå, at det er politiet og forsvarerens skyld, og at bladet blot ville hjælpe den mistænkte. Så tror jeg nok, at den arme mand nok hellere ville undværer bladets hjælp, som det nok er et mildt udtryk, at kalde for en bjørnetjeneste i bedste forstand. Anderledes ikke så uskyldigt ser det ud, når private personer uden andet kendskab til sagen end fra pressen, begynder at dømme og oppiske en lynchestemning på Facebook, der er et voldsomt effektivt medie til at bringe sindene i kog, uden nærmere indsigt i de enkelte sager. Men er det ikke snart på tide, at dem der opretter en sådan hadegruppe bør stå til ansvar for den skade de forvolder uskyldige mennesker. Måske skulle man oprette en hadegruppe mod hadegrupper på Facebook, så kan de lære det, ja de kan, og når vi så er godt i gang, så kan vi jo også lige så godt lave en for den ynkelige chefredaktør Poul Madsen, på Ekstra Bladet, bare for at hjælpe ham, og for den almene interesses skyld, som han kalder det når bladet har kvajet sig.

06-01-10 Janteloven lever i bedste velgående!

Så kom der igen en bog på gaden, i rækken der gør sig kloge på hvordan andre bør opføre sig. Kronprinsen har holdt for, Anja Andersen og Lotte Friis har holdt for, og nu er turen så kommet til Karoline Wozniacki, og hendes far, der træner den succesrige tennisspiller. Det er påfaldende at man altid prøver at finde en negativ vinkel, når man tager ikonerne under lup, og gerne vil delagtiggøre alle andre i deres forkvaklede syn på disse. Vel og mærke hvis du har lyst til at købe deres bog. Hvori de har fået nogle ”eksperter” der i forvejen er kendt for ikke at være de bedste venner med ikonerne, til at hjælpe med at kritiserer.
Man kan godt undre sig over at der er nogen der har lyst til at deltage, og ikke mindst købe det negative bras. Men sådan er det tit her i vores lille andedam. Som det så smukt hedder: ”Egen succes er dejligt, men andres fiasko er ikke at foragte”. Og er det ikke irriterende, at der er nogen der kan slide sig til succes, medens vi andre ikke kan ligge på sofaen og opnå det samme. Men så kan man da altid skrive en bog, der ragger de fjolser ned der gider, at gøre noget ekstra for at blive de bedste. Det er der åbenbart penge i, så længe folk der gider, at købe skidtet. Hvem husker ikke dengang vi havde et fodboldlandshold der var nogle glade amatører, og som stort set kun havde succes når vi havde tævet svenskerne? Men så kom der en tysker til, som forlangte at man trænede, og så skete der noget. Hvem mon har lyst til at vende tilbage til den tid? Nej vel? Og vel næppe heller bog skriverne, for det er der nok ingen penge i. Jo janteloven er skam  en af de love som stadig bliver brugt flittigt.


01-01-10 Intet er længere som det var efter 2009

”Dummere end politiet tillader”, har hidtil betyder at der er en grænse for hvor dumt man må bære sig ad før politiet griber ind. Den grænse er der vist nok ikke længere, efter at det er blevet konstateret at politiet ikke kan holde styr på udgifterne, og har brugt flere penge end bevilliget. Men nu har de igen, igen fået tilført flere midlet, og hvad får borgerne så for dem. Jo man koncentrerer sig om at gøre borgerne trygge og tilfredse, så de har oprettet en hjemmeside, hvor man kan læse i hvilken situationer de har lyst til at komme. Hjemmesiden skal være en hjælp, ikke kun for borgerne, men også for politiet som her kan læse hvornår de trygt kan blive hjemme ved kaffen og citronhalvmånen, i sikker forvisning at borgerne ikke venter dem. Jo det er vel det man kalder en vind vind situation. Og sidst på året 2009 har man fra ordensmagtens side meldt ud, at økonomisk kriminalitet og cykeltyverier vil blive nedprioriteret i 2010, det er for tidskrævende, det er da bestemt en oplysning som skaber tilfredshed blandt en bestemt gruppe borgere.  

”Man skal børste sine tænder, hver gang man vasker hænder”, sang man førhen. Men efter den stærkt opreklamerede svineinfluenza blev det proklameret, at man skulle vaske hænder hver gang man havde haft dem oppe af lommen, hvilket godt kan gå hen og blive optil flere gange på en dag, og hvis man hver gang skulle børste sine tænder, ville de snart blive slidt op til gummerne, tre gange om dagen er vel stadig ok.

Den kloge narrer den mindre kloge”, er også kommet i fare. Når Stein Bagger uden videre på fup og fidus kan få adgang til ubegrænset kredit i en af landets største banker, der havde mottoet: ”Gør hvad du er bedst til, det gør vi”. Så er det ikke let at se hvem der var klogest i den sag, men et er sikkert, mon ikke der er nogen der er blevet bare lidt klogere.

”Ærlighed vare længst”, troede man engang, men nu gælder det ikke længere end til valget er overstået.

”Perle”, er ikke længere kun et sandkorn der er blevet til en smuk prydgenstand ved hjælp af en østers. Det er også en betegnelse som man i politiet anvender om en person af fremmed herkomst, der ikke arter sig som man ønsker det.

”Perlemor”, er også blevet en titel på en tidligere politichef.

”Jeg er ikke kandidat”, betyder nu, at man gerne vil være chef for Nato.

”Futtogsformation”, er en række personer i siddende stilling med korslagte ben og hænderne på ryggen, der venter på en bus der er mere end 3 timer forsinket.

”At skyde sig selv i foden”, er ikke længere forbeholdt militærets topfolk, som har lært at oversætte dansk til arabisk via Google, det er også noget der forekommer når man i banderelaterede kredse afprøver sit skydevåben hjemme i lejligheden.

”En sushi menu”, er ikke længere kun rå fisk på kogte ris, i Hellerup serveres der i tilgift 14 skud fra hoften, hvis man er en Brian.

”Super Best”, er ikke længere betegnelsen for noget der er super godt, men er blevet en kvalitets betegnelse for noget gammelt kød.

”Burkaforbud”, betyder ikke at det er forbudt at gå i burka, men at det er forbudt at forbyde at gå i burka.

”Partileder”, er ikke bare en der leder et parti, men en partileder der leder efter et nyt parti og som er årsag til partilede.

 

Tidligere indlæg:
2007/09 - 2010 - 2011 - 2012